Преглед Poljoprivredni fakultet аутора: "Maćej, Ognjen"
Приказ резултата 1-20 од 86
-
Absorption of mycotoxins (aflatoxin M1 and M2) in yogurt by absorbents based on natural and modified zeolites / Mogućnost adsorpcije mikotoksina (aflatoksin M1 i M2) u jogurtu adsorbentima na bazi prirodnog i modifikovanog zeolita
Adamović, Milan J.; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Daković, Aleksandra S.; Stanković, Slobodan S. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Artisanal Vlasina Raw Goat's Milk Cheese: Evaluation and Selection of Autochthonous Lactic Acid Bacteria as Starter Cultures
Terzić-Vidojević, Amarela; Tolinacki, Maja; Nikolić, Milica; Veljović, Katarina; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Topisirović, Ljubiša (Faculty Food Technology Biotechnology, Zagreb, 2013) -
Artisanal vlasina raw goat's milk cheeses: Evaluation and selection of autochthonous lactic acid bacteria as starter cultures
Terzić-Vidojević, Amarela; Tolinacki, M.; Nikolić, M.; Veljović, Katarina; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Topisirović, Ljubiša (University of Zagreb, 2013) -
Autohthonous milk products basis for specific, original milk products development in modern conditions / Autohtoni mliječni proizvodi osnova za razvoj specifičnih, originalnih mliječnih prerađevina u savremenim uslovima
Dozet, Natalija; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Institut za stočarstvo, Beograd, 2004) -
Autohthonous production technology of Sjenica cheese at Sjenica-Pešter plateau region / Tehnologija autohtone izrade Sjeničkog sira na širem području Sjeničko-Pešterske visoravni
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Dozet, Natalija; Seratlić, Sanja V.; Vučić, Tanja; Savić, Željko M. (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004) -
Biochemical changes during cheeses ripening / Biohemijske promene tokom zrenja sireva
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Denin-Djurdjević, Jelena D. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2001) -
Characteristics of autochthonous production of Sjenica cheese at Sjenica-Pester plateau region / Karakteristike autohtone proizvodnje sjeničkog sira na području sjeničko-pešterske visoravni
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Barać, Miroljub (Institut za stočarstvo, Beograd, 2004) -
Characteristics of blue-veined cheese in type of Gorgonzola / Karakteristike sireva sa plavo-zelenim plesnima u tipu Gorgonzole
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Marinković, Stevo; Seratlić, Sanja V.; Vučić, Tanja (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004) -
Characteristics of Camembert-type cheese ripening produced from milk in which complex between casein and whey protein is formed / Karakteristike zrenja sira tipa Kamambera proizvedenog od mleka kod koga je obrazovan kompleks između kazeina i serum proteina
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Denin, Jelena D. (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2001) -
Characteristics of white brined cheeses made from goat milk subjected to different heat treatments / Karakteristike belih sireva u salamuri proizvedenih od kozjeg mleka tretiranog različitim termičkim tretmanima
Miloradović, Zorana (Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet, 2015) -
Cheeses with medicinal and aromatic plants, produced in Europe / Karakteristike sireva sa dodatkom lekovitog i aromatičnog bilja
Maćej, Ognjen; Seratlić, Sanja V.; Jovanović, Snežana; Radin, Dragoslava; Vučić, Tanja; Miloradović, Zorana (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009) -
Chemical and sensory characteristics of Svrljig white cheese / Hemijske i senzorne karakteristike Svrljiškog belog sira
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Barać, Miroljub; Seratlić, Sanja V.; Vučić, Tanja (Institut za stočarstvo, Beograd, 2005) -
Co-precipitates / Koprecipitati
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002) -
The comparative parameters of autochthonous and industrial manufacture of Sjenički cheese / Komparativni pokazatelji autohtone i industrijske proizvodnje sjeničkog sira
Savić, Željko; Gligorijević, Zoran; Maćej, Ognjen; Dozet, Natalija; Jovanović, Snežana (Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd, 2000) -
Complex formation between casein and whey protein in heat treated milk / Obrazovanje kompleksa između kazeina i serum proteina u termički tretiranom mleku
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad, 2000) -
Defining of the technological parameters in the production of probiotic ice cream / Definisanje tehnoloških parametara proizvodnje probiotskog sladoleda
Tomić, Tatjana H.; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Distribution of milk components during the production of semihard cheeses based on coaggregates / Distribucija sastojaka mleka pri proizvodnji polutvrdih sireva na bazi koagregata proteina mleka
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Barać, Miroljub; Vučić, Tanja (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Distribution of milk components into blue-veined cheeses of gorgonzola type / Distribucija sastojaka mleka pri proizvodnji sireva sa plavo-zelenim plesnima u tipu gorgonzole
Seratlić, Sanja V.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Barać, Miroljub (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
The distributions of major whey proteins in acid wheys obtained from caprine/bovine and ovine/bovine milk mixtures
Pešić, Mirjana; Barać, Miroljub; Vrvić, Miroslav M.; Ristić, Nikola; Maćej, Ognjen; Stanojević, Sladjana; Kostić, Aleksandar (Elsevier Sci Ltd, Oxford, 2011) -
Effect of different coagulation agents and added water on milk serum refraction index / Uticaj različitih koagulanata i dodate vode na indeks refrakcije mlečnog seruma
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Denin, Jelena D.; Vukićević, Danijela M. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2000)