Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 16
Zakonski zahtevi kvaliteta hrane
(Poslovna politika AD, Beograd, 2011)
Regulisanje proizvodnje i prodaje prehrambenih proizvoda, zaštita krajnjih korisnika je uglavnom regulisana definisanjem odgovarajućih zakona i podzakonskih akata. Danas pored obaveznih zakona koji se primenjuju na nivou ...
Organska hrana - propisi u funkciji bezbednosti i kvaliteta sa osvrtom na održivi ekonomski razvoj
(Poslovna politika AD, Beograd, 2010)
Uticaj pogonskih laboratorija na poboljšanje kvaliteta prehrambenih proizvoda - osvrt na stanje u prehrambenoj industriji Srbije
(Poslovna politika AD, Beograd, 2011)
U ovom radu prikazani su rezultati istraživanja koje je sprovedeno na izabranom uzorku u pogonima proizvodnje hrane o postojanju pogonskih laboratorija. Rezultati su pokazali da 44,15% pogona nema nikakvu laboratoriju, da ...
Integration of food safety in organization's management / Integrisanje sistema bezbednosti hrane u menadžment organizacijom
(Poslovna politika AD, Beograd, 2009)
This paper gives an overview of the importance of food safety and most known food safety concepts, management trends in managing an organization and ways of integrating food safety concepts in the management of an organization. ...
Upravljanje rizikom u QMS okruženju
(Poslovna politika AD, Beograd, 2010)
U ovom radu, dat je prikaz novina koje je sa sobom donela revizija standarda ISO 9001:2008, kao i prateći standard ISO 9004:2009 u dimenziji upravljanja rizicima. Rad opisuje mehanizme upravljanja rizicima korišćenjem ...
Bezbednost hrane - Američka praksa
(Poslovna politika AD, Beograd, 2005)
Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u ...
Sanitarne standardne operativne procedure (SSOP) kao integralni deo HACCP sistema
(Poslovna politika AD, Beograd, 2003)
Bezbednost hrane u svetlu novih standarda i zakonskih propisa
(Poslovna politika AD, Beograd, 2005)
Savremenu proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda prate brojni incidenti ozbiljne posledice i ogromni materijalni gubici izazvani kontaminiranom hranom i vodom. Kao posledica većih globalnih kriza ili lokalnih incidenata ...
Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000)
(Poslovna politika AD, Beograd, 2010)
U ovom radu predstavljene su neke dileme koje već nekoliko godina prate konsultantske i sertifikacione aktivnosti po pitanju HACCP koncepta, koji su to standardi koji su u svoje zahteve inkorporirali HACCP principe i zašto ...
Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti
(Poslovna politika AD, Beograd, 2010)
Autori rada koji je pred čitaocem se, u okviru naučno-istraživačkog i stručnog rada, svakako i nastave studentima Odseka za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dugo godina bave ...