University of Belgrade - Faculty of Agriculture
AgroSpace - Faculty of Agriculture Repository
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrillic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
View Item 
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • View Item
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bezbednost hrane - Američka praksa

No Thumbnail
Authors
Tomašević, Igor
Article (Published version)
Metadata
Show full item record
Abstract
Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%.
Source:
Kvalitet, 2005, 15, 9-10, 62-68
Publisher:
  • Poslovna politika AD, Beograd

ISSN: 0354-2408

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037
URI
http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1037
Collections
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
Institution/Community
Poljoprivredni fakultet
TY  - JOUR
AU  - Tomašević, Igor
PY  - 2005
UR  - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1037
AB  - Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%.
PB  - Poslovna politika AD, Beograd
T2  - Kvalitet
T1  - Bezbednost hrane - Američka praksa
EP  - 68
IS  - 9-10
SP  - 62
VL  - 15
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037
ER  - 
@article{
author = "Tomašević, Igor",
year = "2005",
abstract = "Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%.",
publisher = "Poslovna politika AD, Beograd",
journal = "Kvalitet",
title = "Bezbednost hrane - Američka praksa",
pages = "68-62",
number = "9-10",
volume = "15",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037"
}
Tomašević, I.. (2005). Bezbednost hrane - Američka praksa. in Kvalitet
Poslovna politika AD, Beograd., 15(9-10), 62-68.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037
Tomašević I. Bezbednost hrane - Američka praksa. in Kvalitet. 2005;15(9-10):62-68.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037 .
Tomašević, Igor, "Bezbednost hrane - Američka praksa" in Kvalitet, 15, no. 9-10 (2005):62-68,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the AgroSpace Repository | Send Feedback

re3dataOpenAIRERCUB
 

 

All of DSpaceCommunitiesAuthorsTitlesSubjectsThis institutionAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the AgroSpace Repository | Send Feedback

re3dataOpenAIRERCUB