University of Belgrade - Faculty of Agriculture
AgroSpace - Faculty of Agriculture Repository
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrillic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
View Item 
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • View Item
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti

No Thumbnail
Authors
Radovanović, Radomir
Rajković, Andreja
Djekić, Ilija
Tomašević, Igor
Article (Published version)
Metadata
Show full item record
Abstract
Autori rada koji je pred čitaocem se, u okviru naučno-istraživačkog i stručnog rada, svakako i nastave studentima Odseka za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dugo godina bave različitim aspektima bezbednosti i kvaliteta hrane. Pored stalnog (gotovo dnevnog) praćenja literature i eksperimentalnog rada na realizaciji domaćih i međunarodnih projekata, deo znanja i iskustava stican je u okviru brojnih konsalting usluga na uvođenju, primeni i razvoju i unapređenju pojedinačnih i/ili integrisanih sistema za upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane (HACCP koncept - CAC-RCP 1-1969, Rev.4-2003; ISO 22000; ISO 9001). Izuzetno važan deo iskustava stican je tokom ocenjivanja i nadzora navedenih sistema u različitim domaćim i inostranim pogonima prehrambene industrije. Imajući u vidu ukupnu kompetentnost (valjda nije sporna), posebno specifična znanja i do sada stečena iskustva u okviru svih navedenih aktivnosti, smatrali smo ne samo da je potrebno već da ...je deo naše profesionalne obaveze da stručnoj javnosti ukažemo na važnija zapažanja u pogledu nedostataka koja se, direktno ili posredno, odnose na analizu performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Naše opredeljenje je podstaknuto činjenicom da se i pored uvođenja i primene, odnosno sertifikacije i nadzora sistema za upravljanje bezbednošću hrane, broj incidentata i ozbiljnih posledica, kako u svetu tako i u našoj zemlji, ne samo ne smanjuje već poslednjih godina i povećava - na šta smo skrenuli pažnju u vise naših prethodnih radova (Radovanović, 2008; Radovanović, 2009; Radovanović i sar., 2010).

Source:
Kvalitet, 2010, 20, 9-10, 29-34
Publisher:
  • Poslovna politika AD, Beograd

ISSN: 0354-2408

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300
URI
http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2300
Collections
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
Institution/Community
Poljoprivredni fakultet
TY  - JOUR
AU  - Radovanović, Radomir
AU  - Rajković, Andreja
AU  - Djekić, Ilija
AU  - Tomašević, Igor
PY  - 2010
UR  - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2300
AB  - Autori rada koji je pred čitaocem se, u okviru naučno-istraživačkog i stručnog rada, svakako i nastave studentima Odseka za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dugo godina bave različitim aspektima bezbednosti i kvaliteta hrane. Pored stalnog (gotovo dnevnog) praćenja literature i eksperimentalnog rada na realizaciji domaćih i međunarodnih projekata, deo znanja i iskustava stican je u okviru brojnih konsalting usluga na uvođenju, primeni i razvoju i unapređenju pojedinačnih i/ili integrisanih sistema za upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane (HACCP koncept - CAC-RCP 1-1969, Rev.4-2003; ISO 22000; ISO 9001). Izuzetno važan deo iskustava stican je tokom ocenjivanja i nadzora navedenih sistema u različitim domaćim i inostranim pogonima prehrambene industrije. Imajući u vidu ukupnu kompetentnost (valjda nije sporna), posebno specifična znanja i do sada stečena iskustva u okviru svih navedenih aktivnosti, smatrali smo ne samo da je potrebno već da je deo naše profesionalne obaveze da stručnoj javnosti ukažemo na važnija zapažanja u pogledu nedostataka koja se, direktno ili posredno, odnose na analizu performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Naše opredeljenje je podstaknuto činjenicom da se i pored uvođenja i primene, odnosno sertifikacije i nadzora sistema za upravljanje bezbednošću hrane, broj incidentata i ozbiljnih posledica, kako u svetu tako i u našoj zemlji, ne samo ne smanjuje već poslednjih godina i povećava - na šta smo skrenuli pažnju u vise naših prethodnih radova (Radovanović, 2008; Radovanović, 2009; Radovanović i sar., 2010).
PB  - Poslovna politika AD, Beograd
T2  - Kvalitet
T1  - Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti
EP  - 34
IS  - 9-10
SP  - 29
VL  - 20
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300
ER  - 
@article{
author = "Radovanović, Radomir and Rajković, Andreja and Djekić, Ilija and Tomašević, Igor",
year = "2010",
abstract = "Autori rada koji je pred čitaocem se, u okviru naučno-istraživačkog i stručnog rada, svakako i nastave studentima Odseka za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dugo godina bave različitim aspektima bezbednosti i kvaliteta hrane. Pored stalnog (gotovo dnevnog) praćenja literature i eksperimentalnog rada na realizaciji domaćih i međunarodnih projekata, deo znanja i iskustava stican je u okviru brojnih konsalting usluga na uvođenju, primeni i razvoju i unapređenju pojedinačnih i/ili integrisanih sistema za upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane (HACCP koncept - CAC-RCP 1-1969, Rev.4-2003; ISO 22000; ISO 9001). Izuzetno važan deo iskustava stican je tokom ocenjivanja i nadzora navedenih sistema u različitim domaćim i inostranim pogonima prehrambene industrije. Imajući u vidu ukupnu kompetentnost (valjda nije sporna), posebno specifična znanja i do sada stečena iskustva u okviru svih navedenih aktivnosti, smatrali smo ne samo da je potrebno već da je deo naše profesionalne obaveze da stručnoj javnosti ukažemo na važnija zapažanja u pogledu nedostataka koja se, direktno ili posredno, odnose na analizu performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Naše opredeljenje je podstaknuto činjenicom da se i pored uvođenja i primene, odnosno sertifikacije i nadzora sistema za upravljanje bezbednošću hrane, broj incidentata i ozbiljnih posledica, kako u svetu tako i u našoj zemlji, ne samo ne smanjuje već poslednjih godina i povećava - na šta smo skrenuli pažnju u vise naših prethodnih radova (Radovanović, 2008; Radovanović, 2009; Radovanović i sar., 2010).",
publisher = "Poslovna politika AD, Beograd",
journal = "Kvalitet",
title = "Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti",
pages = "34-29",
number = "9-10",
volume = "20",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300"
}
Radovanović, R., Rajković, A., Djekić, I.,& Tomašević, I.. (2010). Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti. in Kvalitet
Poslovna politika AD, Beograd., 20(9-10), 29-34.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300
Radovanović R, Rajković A, Djekić I, Tomašević I. Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti. in Kvalitet. 2010;20(9-10):29-34.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300 .
Radovanović, Radomir, Rajković, Andreja, Djekić, Ilija, Tomašević, Igor, "Analiza performansi sistema za upravljanje bezbednošću hrane - stanje (iskustva iz prakse) i mogućnosti" in Kvalitet, 20, no. 9-10 (2010):29-34,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2300 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the AgroSpace Repository | Send Feedback

re3dataOpenAIRERCUB
 

 

All of DSpaceCommunitiesAuthorsTitlesSubjectsThis institutionAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the AgroSpace Repository | Send Feedback

re3dataOpenAIRERCUB