Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 27
Effects of the use of sodium benzoate as the conservant in lucerne ensiling / Efekti upotrebe natrijum-benzoata kao konzervansa pri silaranju lucerke
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The influence of sodium benzoate as the chemical conservant in three doses (3, 5, 7 g/kg green mass) on the intensity of fermentation and proteolysis in lucerne silage was investigated. On the basis of chemical analysis ...
Prediction of voluntary feed intake in dairy cattle nutrition / Predviđanje voljnog konzumiranja hrane u ishrani krava muzara
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Prediction of voluntary feed intake (dry matter intake) is fundamentally important in nutrition because it establishes the amount of nutrients available to an animal for health and production. Actual or accurately estimated ...
Uticaj korišćenja različitih vrsta silaža na produkciju i kvalitet mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
U radu je ukazano na značaj silaže kao konzervisanog hraniva za visoku i stabilnu proizvodnju mleka. Zahvaljujući brojnim eksperimenata, do sada su utvrđeni i precizirani postupci za uspešno siliranje veoma različitih ...
New recommendations for dairy cows feeding / Novi normativi za ishranu muznih krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Recommendations published by NRC during 2001. are resented in the paper These recommendations present significant step forward compared with those from 1989, which were widely accepted in many countries and were used in ...
Prediction of voluntary feed intake in dairy cattle nutrition / Predviđanje voljnog konzumiranja hrane u ishrani krava muzara
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Prediction of voluntary feed intake (dry matter intake) is fundamentally important in nutrition because it establishes the amount of nutrients available to an animal for health and production. Actual or accurately estimated ...
Dietary cation-anion balance in dairy cows nutrition / Bilans katjona i anjona u obrocima mlečnih krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The influence of dietary cation-anion balance (dietary cation-anion difference, DCAD) on production performances of cows in lactation, and also the influence of DCAD on some metabolic disorders, especially milk fever ...
Uticaj tehnološkog postupka proizvodnje sireva na karakter difuzije soli tokom soljenja
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
U radu je ispitana kinetika difuzije soli i kretanje vode u model sistemu prilikom soljenja uzoraka sireva debljine = 5 i lO mm. Sirevi su izrađivani od mleka tretiranog različitim režimima termičke obrade i to: sir A - ...
Trends in ice cream / Trendovi u proizvodnji sladoleda
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
World sales of ice cream totaled 25 billion lit. In 2003, an increase of almost 6% against previous year. If looking at consumption per capita in lit. The top 10 ice cream consuming countries in the world in 2003 are United ...
The influence of different starter cultures on yogurt viscosity produced of goat's milk / Uticaj različitih starter kultura na viskozitet jogurta od kozijeg mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
The effect of two starter culture (B-3 and CH-1, Chr. Hansen's, Denmark) and some technological parameters on the viscosity and sensory properties on yogurt made from goat's milk was investigated. The obtained results ...
Trend of USA milk production / Tendecije u proizvodnji mleka u SAD
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Milk production in the United States increased in the last period and accounted about 13.3 percent of all world milk production. In analized period declined numbers and increased sizes of dairy farms. California is the ...