Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
The Effect of Kaolinite on Improved Water Use Efficiency in Different Irrigation Treatments of Peppers (Capsicum annuum, L.) / Uticaj kaolina na povećanje efikasnosti korišćenja vode u različitim režimima navodnjavanja paprike (Capsicum annuum L.)
(Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet, 2015)
In view of the fact that water is a limited resource, the present research aims to contribute to the development of various approaches and measures that will save water while achieving economically-viable crop yields. The ...
Influence of partial defoliation on content of major aromatic and flavonoid complex compounds in grapes and wine / Uticaj defolijacije na sadržaj važnijih jedinjenja aromatskog i flavonoidnog kompleksa u grožđu i vinu sorti vinove loze
(Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet, 2015)
U radu su prikazani rezultati ispitivanja agrobioloških osobina i uticaja defolijacije na sadržaj važnijih jedinjenja aromatskog i flavonoidnog kompleksa grožđa i vina vinskih sorti Kaberne sovinjona i Sovinjona belog. ...
Variability and stability of wheat genotypes for phytic acid and antioxidants content / Varijabilnost i stabilnost genotipova pšenice za sadržaj fitinske kiseline i antioksidanasa
(Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet, 2014)
Genetic material used in this research was represented with the 15 genotypes of bread wheat (Triticum aestivum L. ssp. vulgare) and 15 genotypes of durum wheat (Triticum durum Desf.). Trials were sown at the three locations: ...