Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 10
The efficiency of milk replacer in calf feeding / Rezultati korišćenja zamena za mleko u ishrani teladi
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The trial was conducted on three groups of Frisian calves to investigate the usefulness of milk replacers. Experiment lasted 30 days. The control group received full-fat milk, the first experimental group received domestic ...
Novi normativi u ishrani teladi
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The goal of this paper is to present the new recommendations for calf feeding, published by National Research Council (2001) as the seventh revised edition. In the new edition requirements for some nutrients, and values ...
Rekordna proizvodnja mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Visoka proizvodnja opisanih grla je izuzetna i ne može se očekivati da u doglednoj budućnosti krave počnu masovnije da je dostižu. Međutim, ti pojedina ni slučajevi ukazuju na mogućnost visoke proizvodnje a što je posebno ...
Subklinički mastitis i program preventive u intenzivnim uslovima gajenja krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
U radu je razmatrana primena programa za sprečavanje pojave i suzbijanje mastitisa kod krava u intenzivnim uslovima gajenja. Pre primene programa za sprečavanje pojave i suzbijanje mastitisa broj obolelih krava iznosio je ...
Učestalost pojave i ekonomski značaj subkliničkih oblika mastitisa
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Mastitis danas predstavlja najzastupljenije oboljenje mlečnih krava širom sveta i veliki ekonomski problem. Najveće štete nastaju usled subkliničkih mastitisa, kod kojih nema vidljivih promena na mlečnoj žlezdi i u mleku. ...
Prediction of voluntary feed intake in dairy cattle nutrition / Predviđanje voljnog konzumiranja hrane u ishrani krava muzara
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Prediction of voluntary feed intake (dry matter intake) is fundamentally important in nutrition because it establishes the amount of nutrients available to an animal for health and production. Actual or accurately estimated ...
Effects of the use of sodium benzoate as the conservant in lucerne ensiling / Efekti upotrebe natrijum-benzoata kao konzervansa pri silaranju lucerke
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The influence of sodium benzoate as the chemical conservant in three doses (3, 5, 7 g/kg green mass) on the intensity of fermentation and proteolysis in lucerne silage was investigated. On the basis of chemical analysis ...
Prediction of voluntary feed intake in dairy cattle nutrition / Predviđanje voljnog konzumiranja hrane u ishrani krava muzara
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
Prediction of voluntary feed intake (dry matter intake) is fundamentally important in nutrition because it establishes the amount of nutrients available to an animal for health and production. Actual or accurately estimated ...
Uticaj korišćenja različitih vrsta silaža na produkciju i kvalitet mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
U radu je ukazano na značaj silaže kao konzervisanog hraniva za visoku i stabilnu proizvodnju mleka. Zahvaljujući brojnim eksperimenata, do sada su utvrđeni i precizirani postupci za uspešno siliranje veoma različitih ...
Dietary cation-anion balance in dairy cows nutrition / Bilans katjona i anjona u obrocima mlečnih krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2003)
The influence of dietary cation-anion balance (dietary cation-anion difference, DCAD) on production performances of cows in lactation, and also the influence of DCAD on some metabolic disorders, especially milk fever ...