Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 10
Trend of USA milk production / Tendecije u proizvodnji mleka u SAD
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Milk production in the United States increased in the last period and accounted about 13.3 percent of all world milk production. In analized period declined numbers and increased sizes of dairy farms. California is the ...
Kontrolno lonče za predmužu
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
The most important aspects of determining of total count of migroorganisms in the raw milk of cows / Najznačajniji aspekti utvrđivanja ukupnog broja mikroorganizama u svežem mleku krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Milk is synthesized in specialized cells of the mammary gland and is virtually sterile when secreted into the alveoli of the udder. Beyond this stage of milk production, microbial contamination сan generally occur from ...
Bacteriophages, persistent problem in manufacturing fermented milk products / Bakteriofagi, stalna opasnost u proizvodnji fermentisanih proizvoda od mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Lactic acid bacteria play a central role in manufacturing fermented milk products. The most common cause of failure of this process is bacteriophage infection, which cause lysis of the starter bacteria. They inhibit or ...
New recommendations for dairy cows feeding / Novi normativi za ishranu muznih krava
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Recommendations published by NRC during 2001. are resented in the paper These recommendations present significant step forward compared with those from 1989, which were widely accepted in many countries and were used in ...
Proizvodnja kravljeg mleka u Srbiji (1992-2000)
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
U radu je dat osvrt na broj muznih krava, mlečnost krava i proizvodnju kravljeg mleka u Srbiji u periodu od 1992. do 2000. godine, po sektorima svojine.
Quality of beet pulp silages with added zeolite / Kvalitet silaža sirovih repinih rezanaca sa dodatkom zeolita
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
The influence of natural zeolite on chemical composition and quality of silages prepared from beet pulp was investigated. Beet pulp was ensiled in the sugar producing factory in Požarevac 17 days after their production. ...
Co-precipitates / Koprecipitati
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
When milk is subjected to high heat treatment, the complex between casein and whey proteins is formed. This complex is known as co-aggregates of milk proteins. The formed co-aggregates could be precipitated by the action ...
Rennet of different origin - their influence on cheese quality, yield and market place / Uticaj sirila različitog porekla na kvalitet sireva, randman i cenu proizvoda
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Quality of rennet should be considered in more complex way in compare to actual legislation of our country. Rennet quality should be considered from the following points of view: chemical composition, strength microbiological ...
Izvorni mliječni proizvodi kao organski proizvedena i geografski zaštićena hrana
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)
Proizvodnja hrane postaje sve raznovrsnija, teži se postizanju bolje ravnoteže u ponudi i potražnji na tržištu. Proizvodnja mliječnih proizvoda sa posebnim svojstvima može postati značajna za seosko stanovništvo naročito ...