Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Kontrola kvaliteta u pet pogona za preradu i duboko zamrzavanje voća u regionu zapadne Srbije
(FQCE – Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, Beograd, 2012)
Cilj ovog rada je da prikaže mehanizme kontrole kvaliteta u pet pogona za preradu i duboko zamrzavanje voća kao i da prikaže strukturu otkupljenog voća po pogonima, odnos kvaliteta na prijemnoj i završnoj kontroli kao i ...
Ispitivanje mišljenja potrošača u vezi potrošnje voća i povrća u Srbiji - deo aktivnosti upravljanja bezbednošću hrane
(FQCE – Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, Beograd, 2012)
Osnovni cilj istraživanja je bio da se ispitaju navike potrošača, u odnosu na potrošnju voća, povrća i začinskog bilja, a u vezi sa rizikom koje ove namirnice i način njihove potrošnje mogu da imaju po javno zdravlje. ...
Senzorno ispitivanje prehrambenih proizvoda u funkciji kontrole kvaliteta
(FQCE – Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, Beograd, 2012)
Jedan od najvećih značaja primene senzorne analize ogleda se u otkrivanju i razumevanju razlika između prehrambenih proizvoda. Senzorno ispitivanje se često primenjuje u prehrambenoj industriji u različitim fazama razvoja ...