Претраживање
Приказ резултата 1-7 од 7
Uticaj tehnološkog postupka proizvodnje sireva na karakter difuzije soli tokom soljenja
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
U radu je ispitana kinetika difuzije soli i kretanje vode u model sistemu prilikom soljenja uzoraka sireva debljine = 5 i lO mm. Sirevi su izrađivani od mleka tretiranog različitim režimima termičke obrade i to: sir A - ...
Trends in ice cream / Trendovi u proizvodnji sladoleda
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
World sales of ice cream totaled 25 billion lit. In 2003, an increase of almost 6% against previous year. If looking at consumption per capita in lit. The top 10 ice cream consuming countries in the world in 2003 are United ...
The influence of different starter cultures on yogurt viscosity produced of goat's milk / Uticaj različitih starter kultura na viskozitet jogurta od kozijeg mleka
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
The effect of two starter culture (B-3 and CH-1, Chr. Hansen's, Denmark) and some technological parameters on the viscosity and sensory properties on yogurt made from goat's milk was investigated. The obtained results ...
Characteristics of blue-veined cheese in type of Gorgonzola / Karakteristike sireva sa plavo-zelenim plesnima u tipu Gorgonzole
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
Sirevi sa plavo-zelenim plesnima odlikuju se time što imaju testo srednje čvrstine, čija je unutrašnjost protkana zelenim ili plavo-zelenim plesnima Penicillium roqueforti. Učešće ovih plesni u procesu zrenja predstavlja ...
Autohthonous production technology of Sjenica cheese at Sjenica-Pešter plateau region / Tehnologija autohtone izrade Sjeničkog sira na širem području Sjeničko-Pešterske visoravni
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
Beli sirevi u salamuri čine veliku grupu sireva koje odlikuje zrenje u salamuri. Opšte karakteristike ovih sireva su kiselo testo, slan ukus zatvorena, monolitna tekstura sirnog testa.Na brdsko planinskom području Republike ...
Proizvodnja sireva sa probiotskim bakterijama
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
Veliki broj različitih vrsta sireva predstavlja podesan sistem prenosa probiotskih sojeva bakterija mlečne kiseline do intestinalnog trakta ljudi. Relativno visok pH, čvrsta konzistencija, viši sadržaj masti i veći puferski ...
Modern procedures in lucerne ensiling / Savremeni postupci u tehnologiji siliranja lucerke
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2004)
Unfavorable weather conditions in the moment which is optimal for the first cut in lucerne make the traditional process of its conserving, as hay, very rarely possible. Because of that the recommended solution is conserving ...