Приказ основних података о документу

dc.creatorJovović, Zoran
dc.creatorLatinović, Nedeljko
dc.creatorDolijanović, Željko
dc.date.accessioned2023-12-19T11:55:19Z
dc.date.available2023-12-19T11:55:19Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-86-7834-129-8
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6637
dc.description.abstractУ раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира у агроеколошким условима околине Никшића. Највећи принос кртола измјерен је на варијантама са примјеном минералног ђубрива (NPK 12:12:24 i NPK 8:16:24 + KAN) - 30.8, односно 30.1 t/ha, а најмањи на третману са примјеном микробиолошког ђубрива - ентероплантин BA-804 (Klebsiella planticola) и контролној варијанти - 15 i 13.5 t/ha. Приноси кртола на варијантама са примјеном водотопивог минералног ђубрива (NPK 13:11:20 + 2MgO + микроелементи) били су на нивоу стандарда (NPK 15:15:15 + KAN) што указује да се високи приноси кромпира могу постићи како примјеном нових система исхране тако и употребом нижих доза минералних елемената.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherUniverzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultetsr
dc.rightsclosedAccesssr
dc.sourceV Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београдsr
dc.subjectброј кртолаsr
dc.subjectђубрењеsr
dc.subjectкромпирsr
dc.subjectмаса кртолаsr
dc.subjectприносsr
dc.titleУтицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпираsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.epage94
dc.citation.spage93
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу