Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира
Само за регистроване кориснике
2011
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
У раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја
различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности
кромпира у агроеколошким условима околине Никшића.
Највећи принос кртола измјерен је на варијантама са примјеном
минералног ђубрива (NPK 12:12:24 i NPK 8:16:24 + KAN) - 30.8, односно 30.1
t/ha, а најмањи на третману са примјеном микробиолошког ђубрива -
ентероплантин BA-804 (Klebsiella planticola) и контролној варијанти - 15 i 13.5
t/ha.
Приноси кртола на варијантама са примјеном водотопивог минералног
ђубрива (NPK 13:11:20 + 2MgO + микроелементи) били су на нивоу стандарда
(NPK 15:15:15 + KAN) што указује да се високи приноси кромпира могу
постићи како примјеном нових система исхране тако и употребом нижих доза
минералних елемената.
Кључне речи:
број кртола / ђубрење / кромпир / маса кртола / приносИзвор:
V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд, 2011, 93-94Издавач:
- Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet
Институција/група
Poljoprivredni fakultetTY - CONF AU - Jovović, Zoran AU - Latinović, Nedeljko AU - Dolijanović, Željko PY - 2011 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6637 AB - У раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира у агроеколошким условима околине Никшића. Највећи принос кртола измјерен је на варијантама са примјеном минералног ђубрива (NPK 12:12:24 i NPK 8:16:24 + KAN) - 30.8, односно 30.1 t/ha, а најмањи на третману са примјеном микробиолошког ђубрива - ентероплантин BA-804 (Klebsiella planticola) и контролној варијанти - 15 i 13.5 t/ha. Приноси кртола на варијантама са примјеном водотопивог минералног ђубрива (NPK 13:11:20 + 2MgO + микроелементи) били су на нивоу стандарда (NPK 15:15:15 + KAN) што указује да се високи приноси кромпира могу постићи како примјеном нових система исхране тако и употребом нижих доза минералних елемената. PB - Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet C3 - V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд T1 - Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира EP - 94 SP - 93 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637 ER -
@conference{ author = "Jovović, Zoran and Latinović, Nedeljko and Dolijanović, Željko", year = "2011", abstract = "У раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира у агроеколошким условима околине Никшића. Највећи принос кртола измјерен је на варијантама са примјеном минералног ђубрива (NPK 12:12:24 i NPK 8:16:24 + KAN) - 30.8, односно 30.1 t/ha, а најмањи на третману са примјеном микробиолошког ђубрива - ентероплантин BA-804 (Klebsiella planticola) и контролној варијанти - 15 i 13.5 t/ha. Приноси кртола на варијантама са примјеном водотопивог минералног ђубрива (NPK 13:11:20 + 2MgO + микроелементи) били су на нивоу стандарда (NPK 15:15:15 + KAN) што указује да се високи приноси кромпира могу постићи како примјеном нових система исхране тако и употребом нижих доза минералних елемената.", publisher = "Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet", journal = "V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд", title = "Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира", pages = "94-93", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637" }
Jovović, Z., Latinović, N.,& Dolijanović, Ž.. (2011). Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира. in V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet., 93-94. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637
Jovović Z, Latinović N, Dolijanović Ž. Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира. in V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд. 2011;:93-94. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637 .
Jovović, Zoran, Latinović, Nedeljko, Dolijanović, Željko, "Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира" in V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд (2011):93-94, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637 .