Приказ основних података о документу

Poboljšanje proizvodnje i kvaliteta sjenićkog sira

dc.creatorSavić, Željko M.
dc.creatorDozet, Natalija
dc.creatorJovanović, Snežana
dc.creatorMaćej, Ognjen
dc.date.accessioned2020-12-17T17:56:08Z
dc.date.available2020-12-17T17:56:08Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.issn0353-6564
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/426
dc.description.abstractAutochthonous technology of Sjenica cheese was the base for experiments applied in the modern cheese production. Research of the autochthonous processing of Sjenica cheese was performed by poll in the region of Sjenica–Pester plateau and in experimental households. In order to improve technology in modern conditions, and at the same time, to keep basic characteristics of original production, a variety of experiments were carried out. Motive of these experiments was better milk usage, technology equalizing, better work conditions appliance, cheese quality achievement and standard quality of cheese.en
dc.description.abstractAutohtona tehnologija sjenièkog sira je bila baza na osnovu koje su postavljeni ogledi za proizvodnju sira u savremenijim uslovima. Izuèavanje autohtone prerade sjenièkog sira je vršeno snimanjem na širem podruèju sjenićko-pešterske visoravni i u oglednim domaćinstvima. Da bi se sagledale mogućnosti poboljšanja tehnologije u savremenim uslovima, a pri tome saèuvale osnovne karakteristike originalne proizvodnje urađen je niz ogleda. Osnovna ideja je bila bolje iskorištavanje mleka, ujednaèavanje tehnologije primena boljih uslova rada, postizanje kvaliteta sira i njegova standardnost.sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourcePrehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi
dc.subjectmilken
dc.subjectqualityen
dc.subjecttechnological processen
dc.subjectcheeses in brineen
dc.subjectkvalitetsr
dc.subjectmlekosr
dc.subjectsirevi u salamurisr
dc.subjecttehnološki processr
dc.titleImprovement of production and quality of Sjenica cheeseen
dc.titlePoboljšanje proizvodnje i kvaliteta sjenićkog sirasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage50
dc.citation.issue1-2
dc.citation.other13(1-2): 44-50
dc.citation.spage44
dc.citation.volume13
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_426
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу