Search
Now showing items 1-10 of 49
Aquaculture And Fishery In Serbia – Status And Potentials / Akvakultura i ribarstvo u Srbiji – stanje i potencijal
(5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,, 2011)
Akvakultura u Srbiji se najvećim delom realizuje u objektima akvakulture: pastrmskim i šaranskim ribnjacima. Ukupna površina pod šaranskim ribnjacima je oko 14 000 hektara, od čega je oko 20% van funkcije. Pod pastrmskim ...
Importance Of Fish Meal And Other Animal Feedstuffs In Production Of Concentrate Mixtures / Značaj ribljeg brašna i drugih hraniva životinjskog porekla za proizvodnju smeša koncentrata
(5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,, 2011)
U radu je prikazan značaj ribljeg brašna kao i drugih hraniva životinjskog porekla za proizvodnju smeša koncentrata, kao i mogućnost njihove suspstitucije hranivima biljnog porekla u kombinaciji sa sintetičkim aminokiselinama, ...
Information Extraction from Semi-structured Resources: A Two-Phase Finite State Transducers Approach
(16th International Conference on Implementation and Application of Automata, CIAA 2011, 2011)
The paper presents a new method for extracting information from semi-structured resources, based on finite state transducers. The method has two clearly distinguished phases. The first phase - pre-processing phase strongly ...
The size-distribution of solid particles in a technical water
(28th Danubia-Adria-Symposium on Advances in Experimental Mechanics, DAS 2011, 2011)
Osetljivost novijih sorti trešnje na podlozi Gizela 5 na zimske mrazeve / Winter Cold Hardiness of Sweet Cherry Cultivars on Gisela 5 Rootstock
(Poljoprivredni fakultet Univerziteta u BeograduFaculty of Agriculture, University of Belgrade, 2011)
toku dve uzastopne zime (2008/2009 i 2009/2010) na području Šapca zabeležene su apsolutne minimalne temperature vazduha -16,3°C i -19,3°C. Ispitivan je uticaj ovih temperatura na izmrzavanje cvetnih pupoljaka kod 15 novijih ...
Cholesterol content and atherogenicity of fermented sausages made of pork meat from various breeds
(Elsevier Science Bv, Amsterdam, 2011)
Three batches of the Sremska sausage (traditional Serbian fermented sausage) were made: control variant (C) of a Landrace and the other two of primitive breeds: Mangalica (A) and Moravka (B), with the aim of determining ...
Uticaj sistema obrade zemljišta i prihranjivanja na korovsku sinuziju i prinos ozime pšenice
(University of East Sarajevo, Faculty of Agriculture, RS, B&HUniversity of Belgrade, Faculty of Agriculture, Republic Serbia..., 2011)
Imajući u vidu ekonomski značaj ozime pšenice u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i činjenicu da tehnologija njenog gajenja uključuje čitav niz agrotehničkih mera postavili smo za cilj da ispitamo uticaj određenih ...
Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 2011)
У раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја
различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности
кромпира у агроеколошким условима околине Никшића.
Највећи принос кртола измјерен је на ...
Uticaj kategorije sadnog materijala na prinos sorte Desiree u agroekološkim uslovima zapadne Srbije
(University of East Sarajevo, Faculty of Agriculture, RS, B&HUniversity of Belgrade, Faculty of Agriculture, Republic Serbia..., 2011)
Proučavanja uticaja agroekoloških uslova i kategorije sadnog materijala na prinos krompira sorte Desiree obavljena su u Bogatiću (Zapadna Sbija) tokom 2007. i 2008. U istraživanima je korišćen sadni materijal kategorije ...
Утицај услова производње, сорте и масе матичне кртоле на број примарних надземних изданака кромпира
(University of Belgrade, Faculty of Agriculture, Serbia, 2011)
Циљ истраживања био је да се утврди утицај услова производње, сорте
и масе матичне кртоле на број примарних надземних изданака (ПНИ) по биљци
као једне од најважнијих особина од које директно зависи структура и укупан
принос ...