Browsing Radovi istraživača / Researchers’ publications by Author "Radin, Dragoslava"
Now showing items 1-20 of 27
-
Antiviral activity of medicinal plants extracts against foodborne norovirus
Živković, Ivana; Šavikin, Katarina; Zdunić, Gordana; Živković, Jelena; Bigović, Dubravka; Menković, Nebojša; Radin, Dragoslava (Institut za proučavanje lekovitog bilja Dr Josif Pančić, Beograd, 2018) -
Antiviral Effects of Pomegranate Peel Extracts on Human Norovirus in Food Models and Simulated Gastrointestinal Fluids
Živković, Ivana; Šavikin, Katarina; Živković, Jelena; Zdunić, Gordana; Janković, Teodora; Lazić, Dejan; Radin, Dragoslava (Springer, 2021) -
Application of probiotics in cheese manufacturing - state, perspective / Primena probiotika u proizvodnji sireva - stanje i perspektive
Obradović, Dragojlo B.; Radin, Dragoslava; Pudja, Predrag; Karić, Andjelka S. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2003) -
Autochthonous microflora of Sjenica cheese / Autohtona mikroflora sjeničkog sira
Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Bacteriophages, persistent problem in manufacturing fermented milk products / Bakteriofagi, stalna opasnost u proizvodnji fermentisanih proizvoda od mleka
Radin, Dragoslava (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002) -
The cellular fatty acid composition of Bradyrhizobum japonicum and Sinorhizobium meliloti strains / Ćelijske masne kiseline sojeva Bradyrhizobum japonicum i Sinorhizobium meliloti
Gojgić-Cvijović, Gordana; Radin, Dragoslava; Miličić, Bogić; Djoković, Dejan (Unija bioloških naučnih društava Jugoslavije, Beograd, 2006) -
Characterization of autochthonous lactic acid bacteria genus Lactococcus / Karakterizacija autohtonih bakterija mlečne kiseline roda Lactococcus
Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Barać, Miroljub; Djerovski, Jelena; Obradović, Dragojlo (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2005) -
Characterization of kombucha microflora in fermented milk beverages / Karakterizacija mikroflore kombuhe u fermentisanim mlečnim napicima
Radulović, Zorica; Iličić, Mirela D.; Radin, Dragoslava; Paunović, Dušanka; Mitrović, Nemanja L.; Petrušić, Milica M.; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009) -
Cheeses with medicinal and aromatic plants, produced in Europe / Karakteristike sireva sa dodatkom lekovitog i aromatičnog bilja
Maćej, Ognjen; Seratlić, Sanja V.; Jovanović, Snežana; Radin, Dragoslava; Vučić, Tanja; Miloradović, Zorana (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009) -
Determination of autochthonous lactic acid bacteria from kashkaval cheese / Determinacija autohtonih bakterija mlečne kiseline iz kačkavalja
Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Evaluation of Two Primer Sets Using Newly Developed Internal Amplification Controls for Rapid Human Norovirus Detection by SYBR Green I Based Real-Time RT-PCR
Radin, Dragoslava; D'Souza, Doris H. (Springer, New York, 2011) -
Human norovirus transmission due to contaminated fresh fruit and vegetables
Radin, Dragoslava (Srpsko biološko društvo, Beograd, i dr., 2012) -
Impact of the population of spoilage microflora on the growth of Listeria monocytogenes on frankfurters
Radin, Dragoslava; Niebuhr, SE; Dickson, JS (Int Assoc Food Protection, Des Moines, 2006) -
Importance of aerobic stability in silages / Značaj aerobne stabilnosti silirane stočne hrane
Ivetić, Aleksandra; Djordjević, Nenad; Radin, Dragoslava; Stojić, Petar; Grubić, Goran; Stojanović, Bojan (Institut PKB Agroekonomik, Padinska skela, 2013) -
Lactic acid bacteria strains isolated from Sjenica cheese / Bakterije mlečne kiseline izolovane iz sjeničkog sira
Radulović, Zorica; Martinović, Aleksandra; Radin, Dragoslava; Obradović, D. (Institut za stočarstvo, Beograd, 2004) -
Maturation of kajmak in controlled conditions / Zrenje kajmaka u kontrolisanim uslovima
Radin, Dragoslava; Djerovski, Jelena; Radulović, Zorica; Radovanović, Mira; Pudja, Predrag (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2005) -
New trends in food- and waterborne viral outbreaks
Radin, Dragoslava (Srpsko biološko društvo, Beograd, i dr., 2014) -
Noroviruses in food chain production
Radin, Dragoslava (Društvo za ishranu Srbije, Beograd, 2016) -
Potentials of application adjunct cultures in cheese production / Potencijali primene dopunskih kultura u proizvodnji sireva
Obradović, Dragojlo; Radin, Dragoslava; Radulović, Zorica (Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, 2007) -
The research of kajmak quality: Chemical, microbiological and sensor aspect / Ispitivanje kvaliteta kajmaka - hemijski, mikrobiološki i senzorni aspekt
Djerovski, Jelena; Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Radovanović, Mira; Pudja, Predrag (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006)