Приказ основних података о документу

Predlog mogućnosti senzornog vrednovanja brašneno-konditorskih proizvoda u tipu tvrdog keksa, krekera i slanog peciva

dc.creatorPopov-Raljić, Jovanka
dc.creatorLaličić, Jovanka
dc.creatorGorjanović, Radmila
dc.creatorSikimić, Višnja
dc.date.accessioned2020-12-17T18:28:34Z
dc.date.available2020-12-17T18:28:34Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.issn0351-0999
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/949
dc.description.abstractRegulation on quality and other requests for fine bakery products, breakfast cereals and snack products ("Official gazette SCG", No. 12/2005) ascribes quality and other demands for specific products, which must be fulfilled in production and trading. According to this regulation, fine bakery constitute of cookies and related products (cookie, cracker, fancy cookie-tea, biscuit honey cake, durable sweet cake, biscuit, wafer and salted pastry) and dessert products (cakes and other kickshaw products). Survey on sensory evaluation of respective confectionery products, such as cookies, crackers and salted pastry, has been presented in the paper (parallel evaluation at Novi Sad Fair and contemporary DLG - method of sensory evaluation, 1995).en
dc.description.abstractPravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za fine pekarske proizvode, žita za doručak i snek proizvode ("Sl. list SCG" br. 12/2005) propisuje zahteve za navedene proizvode koji moraju biti ispunjeni u proizvodnji i prometu. Na osnovu ovog Pravilnika u fine pekarske proizvode se svrstavaju: keks i srodni proizvodi (keks, kreker, čajno pecivo, medenjak, trajni slatki kolači, biskvit, vafel i slana peciva) i poslastičarski proizvodi (kolači i ostali poslastičarski proizvodi). S aspekta definisanja senzornog kvaliteta važno je vrednovati prvenstveno površinski (spoljni) izgled, miris, ukus i aromu, a poseban akcenat dati ocenjivanju strukture (unutrašnjeg rasporeda čestica) i teksture finalnog proizvoda. U ovom radu prikazana je mogućnost senzornog ocenjivanja pojedinih brašneno-konditorskih proizvoda, odnosno tvrdog keksa, krekera i slanog peciva (uporedo ocenjivanje na Novosadskom sajmu i savremene DLG-metode senzornog ocenjivanja, 1995).sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet - Zavod za tehnologiju žita i brašna, Novi Sad i Udruženje za nauku i tehnologiju žita, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceŽito-hleb
dc.subjectsensory analysisen
dc.subjectcookiesen
dc.subjectcrackersen
dc.subjectsalted pastryen
dc.subjectsenzorna analizasr
dc.subjecttvrdi kekssr
dc.subjectkrekerisr
dc.subjectslana pecivasr
dc.titleSurvey on possibilities of sensory evaluation of confectionary products made of flour, cookies, crackers and salted pastryen
dc.titlePredlog mogućnosti senzornog vrednovanja brašneno-konditorskih proizvoda u tipu tvrdog keksa, krekera i slanog pecivasr
dc.typecontributionToPeriodical
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage184
dc.citation.issue4-5
dc.citation.other32(4-5): 179-184
dc.citation.spage179
dc.citation.volume32
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_949
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу