Приказ основних података о документу
Uticaj tehnološkog postupka proizvodnje sireva na karakter difuzije soli tokom soljenja
dc.creator | Miočinović, Jelena | |
dc.creator | Vladisavljević, Goran | |
dc.creator | Pudja, Predrag | |
dc.date.accessioned | 2020-12-17T18:21:02Z | |
dc.date.available | 2020-12-17T18:21:02Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.issn | 1451-1541 | |
dc.identifier.uri | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/828 | |
dc.description.abstract | U radu je ispitana kinetika difuzije soli i kretanje vode u model sistemu prilikom soljenja uzoraka sireva debljine = 5 i lO mm. Sirevi su izrađivani od mleka tretiranog različitim režimima termičke obrade i to: sir A - 65°C/20 min. i sir B - 95°C/5 min. Sirevi izrađeni na bazi koagregata proteina mleka (sir B) pokazuju nešto brži tok difuzije soli i veću koncentraciju soli na kraju ispitivanog perioda soljenja. Pored brže difuzije soli u sirno testo uzorci sireva B tipa pokazuju manji obim ispuštanja vode i veći sadržaj vode u odnosu na sir izradjen od mleka podvrgnutog standardnom režimu termičke obrade. | sr |
dc.publisher | Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd | |
dc.rights | openAccess | |
dc.source | Mlekarstvo | |
dc.subject | termički tretman mleka | sr |
dc.subject | soljenje sireva | sr |
dc.subject | difuzija soli | sr |
dc.subject | voda u siru | sr |
dc.title | Uticaj tehnološkog postupka proizvodnje sireva na karakter difuzije soli tokom soljenja | sr |
dc.type | article | |
dc.rights.license | ARR | |
dc.citation.epage | 1087 | |
dc.citation.issue | 33 | |
dc.citation.other | 3(33): 1079-1087 | |
dc.citation.spage | 1079 | |
dc.citation.volume | 3 | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_828 | |
dc.type.version | publishedVersion |
Документи
Датотеке | Величина | Формат | Преглед |
---|---|---|---|
Уз овај запис нема датотека. |