Приказ основних података о документу

dc.creatorMiočinović, Jelena
dc.creatorVladisavljević, Goran
dc.creatorPudja, Predrag
dc.date.accessioned2020-12-17T18:21:02Z
dc.date.available2020-12-17T18:21:02Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn1451-1541
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/828
dc.description.abstractU radu je ispitana kinetika difuzije soli i kretanje vode u model sistemu prilikom soljenja uzoraka sireva debljine = 5 i lO mm. Sirevi su izrađivani od mleka tretiranog različitim režimima termičke obrade i to: sir A - 65°C/20 min. i sir B - 95°C/5 min. Sirevi izrađeni na bazi koagregata proteina mleka (sir B) pokazuju nešto brži tok difuzije soli i veću koncentraciju soli na kraju ispitivanog perioda soljenja. Pored brže difuzije soli u sirno testo uzorci sireva B tipa pokazuju manji obim ispuštanja vode i veći sadržaj vode u odnosu na sir izradjen od mleka podvrgnutog standardnom režimu termičke obrade.sr
dc.publisherUniverzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourceMlekarstvo
dc.subjecttermički tretman mlekasr
dc.subjectsoljenje sirevasr
dc.subjectdifuzija solisr
dc.subjectvoda u sirusr
dc.titleUticaj tehnološkog postupka proizvodnje sireva na karakter difuzije soli tokom soljenjasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage1087
dc.citation.issue33
dc.citation.other3(33): 1079-1087
dc.citation.spage1079
dc.citation.volume3
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_828
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу