Приказ основних података о документу
Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира
dc.creator | Jovović, Zoran | |
dc.creator | Latinović, Nedeljko | |
dc.creator | Dolijanović, Željko | |
dc.date.accessioned | 2023-12-19T11:55:19Z | |
dc.date.available | 2023-12-19T11:55:19Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.isbn | 978-86-7834-129-8 | |
dc.identifier.uri | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6637 | |
dc.description.abstract | У раду су приказани резултати двогодишњих проучавања утицаја различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира у агроеколошким условима околине Никшића. Највећи принос кртола измјерен је на варијантама са примјеном минералног ђубрива (NPK 12:12:24 i NPK 8:16:24 + KAN) - 30.8, односно 30.1 t/ha, а најмањи на третману са примјеном микробиолошког ђубрива - ентероплантин BA-804 (Klebsiella planticola) и контролној варијанти - 15 i 13.5 t/ha. Приноси кртола на варијантама са примјеном водотопивог минералног ђубрива (NPK 13:11:20 + 2MgO + микроелементи) били су на нивоу стандарда (NPK 15:15:15 + KAN) што указује да се високи приноси кромпира могу постићи како примјеном нових система исхране тако и употребом нижих доза минералних елемената. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.publisher | Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet | sr |
dc.rights | closedAccess | sr |
dc.source | V Симпозијум са међународним учешћем „Иновације у ратарској и повртарској производњи“, Пољопривредни факултет, Београд | sr |
dc.subject | број кртола | sr |
dc.subject | ђубрење | sr |
dc.subject | кромпир | sr |
dc.subject | маса кртола | sr |
dc.subject | принос | sr |
dc.title | Утицај различитих начина ђубрења на принос и друге параметре продуктивности кромпира | sr |
dc.type | conferenceObject | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dc.citation.epage | 94 | |
dc.citation.spage | 93 | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6637 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |