Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva
2019
Autori
Sknepnek, AleksandraOstala autorstva
Nikšić, MiomirKlaus, Anita
Nedović, Viktor
Markov, Siniša
Vukosavljević, Predrag
Doktorska teza (Objavljena verzija)
Metapodaci
Prikaz svih podataka o dokumentuApstrakt
A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...
Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...
Ključne reči:
Ganoderma lucidum / Lentinus edodes / Coriolus versicolor / kombucha / fermentation / antibacterial activity / antioxidant activity / immunomodulatory activity / Ganoderma lucidum / Lentinus edodes / Coriolus versicolor / kombuha / fermentacija / antibakterijska aktivnost / antioksidativna aktivnost / imunomodulatorna aktivnostIzvor:
2019Izdavač:
- Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet
Finansiranje / projekti:
- Advancing research in agricultural and food sciences at Faculty of Agriculture, University of Belgrade (EU-FP7-316004)
- Razvoj novih inkapsulacionih i enzimskih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih komponenata hrane u cilju povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti (RS-MESTD-Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)-46010)
Kolekcije
Institucija/grupa
Poljoprivredni fakultetTY - THES AU - Sknepnek, Aleksandra PY - 2019 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/63 AB - A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers... AB - Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata... PB - Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet T1 - Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts T1 - Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 ER -
@phdthesis{ author = "Sknepnek, Aleksandra", year = "2019", abstract = "A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers..., Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...", publisher = "Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet", title = "Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts, Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300" }
Sknepnek, A.. (2019). Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts. Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet.. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300
Sknepnek A. Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts. 2019;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 .
Sknepnek, Aleksandra, "Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts" (2019), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 .