Приказ основних података о документу

dc.creatorTasić, Tatjana
dc.creatorIkonić, Predrag
dc.creatorŽivković, Dušan
dc.creatorStajić, Slaviša
dc.creatorPajin, Biljana
dc.creatorLončarević, Ivana
dc.creatorTomović, Vladimir
dc.creatorJokanović, Marija
dc.creatorSkaljac, Snežana
dc.creatorSojić, Branislav
dc.date.accessioned2020-12-17T23:14:12Z
dc.date.available2020-12-17T23:14:12Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5596
dc.description.abstractU ovom radu utvrđen je sadržaj vlage, proteina, ukupne masti i ukupnog pepela u M. semimembranosus (SM) i M. longissimus thoracis et lumborum (LTL) pet čistih rasa svinja: Velika Bela (n=118), Landras (n=116), Durok (n=112), Hempšir (n=112) i Pietren (n=121), odgajanih u Vojvodini. Osnovni hemijski sastav određen je ISO metodama. Ukupno, prosečan sadržaj (g/100g) vlage, proteina, ukupne masti i ukupnog pepela u svim ispitanim mišićima SM i LTL (n=1158) je bio: 75.68, 21.73, 1.36 i 1.14, respektivno. Svinjsko meso proizvedeno u Vojvodini pokazuje sličan sadržaj vlage, proteina, masti i pepela u poređenju sa sadržajima utvrđenim u drugim zemljama.sr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31032/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.source20. Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem, Čačak, 13.- 14. 03. 2015.
dc.subjectsvinjesr
dc.subjectM. semimembranosussr
dc.subjectM. longissimus thoracis et lumborumsr
dc.subjecthemijski sastavsr
dc.titleHemijski sastav M. Semimembranosus i M. Longissimus Thoracis et Lumborum svinja pet čistih rasa odgajanih u Vojvodinisr
dc.typeconferenceObject
dc.rights.licenseARR
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/4097/5593.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5596
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу