Универзитет у Београду - Пољопривредни факултет
AgroSpace - Репозиторијум Пољопривредног факултета
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • Српски (ћирилица) 
    • Енглески
    • Српски (ћирилица)
    • Српски (латиница)
  • Пријава
Преглед записа 
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • Преглед записа
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • Преглед записа
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro

Mogućnosti proizvodnje visoko-vrijedne hrane animalnog porijekla u brdsko-planinskom području Crne Gore

Нема приказа
Аутори
Despotović, Aleksandra
Bulatović, Bogdan
Perišić, Predrag
Jovanović, Miomir
Чланак у часопису (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документу
Апстракт
Extremely favorable natural conditions are not used for the production of high - valued food of animal origin. The exiting deficit in the production of meet and milk, can be exceeded by increasing the number of cattle per hectare of crop areas and pastures, as well as by increasing the production per caput.
U radu se želi ukazati na najvažnije prirodne resurse, mjere i pretpostavke za njihovo racionalno korišćenje radi povećanja proizvodnje visoko vrijedne hrane animalnog porijekla. Poseban akcenat biće stavljen na govedarsku i ovčarsku proizvodnju i mogućnost njenog povećanja.
Кључне речи:
brdsko-planinsko područje / prirodni resursi / visoko-vrijedna hrana
Извор:
Agroekonomika, 2002, 31, 21-24
Издавач:
  • Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet - Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela, Novi Sad

ISSN: 0350-5928

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428
URI
http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/428
Колекције
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
Институција/група
Poljoprivredni fakultet
TY  - JOUR
AU  - Despotović, Aleksandra
AU  - Bulatović, Bogdan
AU  - Perišić, Predrag
AU  - Jovanović, Miomir
PY  - 2002
UR  - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/428
AB  - Extremely favorable natural conditions are not used for the production of high - valued food of animal origin. The exiting deficit in the production of meet and milk, can be exceeded by increasing the number of cattle per hectare of crop areas and pastures, as well as by increasing the production per caput.
AB  - U radu se želi ukazati na najvažnije prirodne resurse, mjere i pretpostavke za njihovo racionalno korišćenje radi povećanja proizvodnje visoko vrijedne hrane animalnog porijekla. Poseban akcenat biće stavljen na govedarsku i ovčarsku proizvodnju i mogućnost njenog povećanja.
PB  - Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet - Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela, Novi Sad
T2  - Agroekonomika
T1  - Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro
T1  - Mogućnosti proizvodnje visoko-vrijedne hrane animalnog porijekla u brdsko-planinskom području Crne Gore
EP  - 24
IS  - 31
SP  - 21
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428
ER  - 
@article{
author = "Despotović, Aleksandra and Bulatović, Bogdan and Perišić, Predrag and Jovanović, Miomir",
year = "2002",
abstract = "Extremely favorable natural conditions are not used for the production of high - valued food of animal origin. The exiting deficit in the production of meet and milk, can be exceeded by increasing the number of cattle per hectare of crop areas and pastures, as well as by increasing the production per caput., U radu se želi ukazati na najvažnije prirodne resurse, mjere i pretpostavke za njihovo racionalno korišćenje radi povećanja proizvodnje visoko vrijedne hrane animalnog porijekla. Poseban akcenat biće stavljen na govedarsku i ovčarsku proizvodnju i mogućnost njenog povećanja.",
publisher = "Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet - Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela, Novi Sad",
journal = "Agroekonomika",
title = "Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro, Mogućnosti proizvodnje visoko-vrijedne hrane animalnog porijekla u brdsko-planinskom području Crne Gore",
pages = "24-21",
number = "31",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428"
}
Despotović, A., Bulatović, B., Perišić, P.,& Jovanović, M.. (2002). Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro. in Agroekonomika
Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet - Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela, Novi Sad.(31), 21-24.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428
Despotović A, Bulatović B, Perišić P, Jovanović M. Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro. in Agroekonomika. 2002;(31):21-24.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428 .
Despotović, Aleksandra, Bulatović, Bogdan, Perišić, Predrag, Jovanović, Miomir, "Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro" in Agroekonomika, no. 31 (2002):21-24,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_428 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
О репозиторијуму AgroSpace | Пошаљите запажања

re3dataOpenAIRERCUB
 

 

Комплетан репозиторијумГрупеАуториНасловиТемеОва институцијаАуториНасловиТеме

Статистика

Преглед статистика

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
О репозиторијуму AgroSpace | Пошаљите запажања

re3dataOpenAIRERCUB