Production possibilities of high-valued food of animal origin in the mountain areas of Montenegro
Mogućnosti proizvodnje visoko-vrijedne hrane animalnog porijekla u brdsko-planinskom području Crne Gore
Abstract
Extremely favorable natural conditions are not used for the production of high - valued food of animal origin. The exiting deficit in the production of meet and milk, can be exceeded by increasing the number of cattle per hectare of crop areas and pastures, as well as by increasing the production per caput.
U radu se želi ukazati na najvažnije prirodne resurse, mjere i pretpostavke za njihovo racionalno korišćenje radi povećanja proizvodnje visoko vrijedne hrane animalnog porijekla. Poseban akcenat biće stavljen na govedarsku i ovčarsku proizvodnju i mogućnost njenog povećanja.
Keywords:
brdsko-planinsko područje / prirodni resursi / visoko-vrijedna hranaSource:
Agroekonomika, 2002, 31, 21-24Publisher:
- Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet - Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela, Novi Sad