Приказ основних података о документу

Faktori racionalnog korišćenja proteina u ishrani svinja u tovu

dc.creatorKovčin, Stanimir
dc.creatorŽivković, Branislav
dc.creatorJokić, Živan
dc.date.accessioned2020-12-17T17:51:35Z
dc.date.available2020-12-17T17:51:35Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.issn0350-1205
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/353
dc.description.abstractProteins are limited and expensive nutrient in pig nutrition. Rational utilization of protein is a precondition of a high, quality and economical pig production. A lot of factor influence on protein uti­lization, while biological value is, for sure, on the first place, then protein digestibility, presence of antinutritional factors, exact adjustment of level, quality and animals requirements, and ratio between energy, lysine and nutrition management. In our production environment all mentioned above are reasons to accept synthetic amino acids to enable rational utilization of existing protein sources and to improve carcass quality. .en
dc.description.abstractProteini su skupa i deficitarna komponenta obroka svinja u tovu. Racionalno korišćenje proteina je preduslov visoke, kvalitetne i ekonomične proizvodnje svinja. Mnogo činilaca utiče na njihovo efikasno iskorištavanje a najvažniji su biološka vrednost, svarljivost, prisustvo antinutritivnih materija, precizna usaglašenost nivoa, kvaliteta i potreba životinja, odnos energije i Užina i sistem ishrane. Zbog iznetog upotreba sintetičkih aminokiselina, u našim uslovima proizvodnje, mora biti prihvaćena jer će to omogućiti efikasnije korišćenje postojećih proteinskih hraniva, uz poveća­nje kvaliteta trupa svinja. .sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceSavremena poljoprivreda
dc.subjectproteinsen
dc.subjectamino acidsen
dc.subjectpig fattnersen
dc.subjectdigestibilityen
dc.subjectproteinisr
dc.subjectaminokiselinesr
dc.subjectsvinje u tovusr
dc.subjectsvarljivostsr
dc.titleFactors of rational utilization of protein in pig fatteners nutritionen
dc.titleFaktori racionalnog korišćenja proteina u ishrani svinja u tovusr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage100
dc.citation.issue3-4
dc.citation.other50(3-4): 95-100
dc.citation.spage95
dc.citation.volume50
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_353
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу