Приказ основних података о документу

Specifičnosti različitih vrsta silaža koje se koriste u ishrani krava

dc.creatorDjordjević, Nenad
dc.creatorKoljajić, Viliman
dc.creatorGrubić, Goran
dc.creatorGlamočić, Dragan M.
dc.date.accessioned2020-12-17T17:46:37Z
dc.date.available2020-12-17T17:46:37Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.issn0354-5695
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/274
dc.description.abstractQuality and nutritive value of silages prepared from various feeds are their basic characteristics. various feeds, produced as forage or as significant byproducts of agricultural and food production could be conserved by the process of ensiling. Problems pertaing to high moisture content, high buffer value, inadequate content of crude protein or low digestibility can be solved with a properly chosen ensiling technique or additives, which were observed in numerous investigations in the country or abroad. Silage made in such a way are of better quality and nutritive value, and can be efficiently used as the main part of the diet for dairy cows.en
dc.description.abstractU radu su prikazane osnovne karakteristike silaža različitih hraniva vezano za njihov kvalitet i hranljive vrednosti. Postupkom siliranja mogu se konzervisati raznorodna hraniva, koja se gaje kao krmne kulture ili količinski predstavljaju važne sporedne proizvode poljoprivrede i prehrambene industrije. Problemi u vezi visoke vlažnosti, velike puferne vrednosti, nedovoljne zastupljenosti sirovih proteina ili male svarljivosti rešavaju se primenom različitih postupaka i dodataka, koji su rezultat brojnih domaćih i stranih istraživanja. Tako spremljene silaže imaju znatno bolji kvalitet i hranljivu vrednost, pa se efikasno koriste kao osnovni deo obroka za krave u laktaciji.sr
dc.publisherSavez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourceJournal of Scientific Agricultural Research
dc.subjecthranljiva vrednostsr
dc.subjectkvalitetsr
dc.subjectmlečne kravesr
dc.subjectsilažasr
dc.titleSpecific characteristics of silage used in cows' feedingen
dc.titleSpecifičnosti različitih vrsta silaža koje se koriste u ishrani kravasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage58
dc.citation.issue1-2
dc.citation.other61(1-2): 47-58
dc.citation.spage47
dc.citation.volume61
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_274
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу