Cheeses with dietetic and functional properties
Sirevi sa dijetetskim i funkcionalnim svojstvima
dc.creator | Pudja, Predrag | |
dc.creator | Miočinović, Jelena | |
dc.date.accessioned | 2020-12-17T19:32:05Z | |
dc.date.available | 2020-12-17T19:32:05Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.issn | 0353-6564 | |
dc.identifier.uri | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2015 | |
dc.description.abstract | Modern medicine indicates the strong importance of diet in the preservation and the improvement of people's health. Hence, during the last few decades, a substantial interest for the production of cheeses with dietetic and functional properties has been present. Current investigations on production of cheeses with reduced fat and salt content, as well as cheeses with probiotic bacteria and dietary fibre are shown. . | en |
dc.description.abstract | Savremena kretanja u medicini ukazuju na značaj načina ishrane u očuvanju i poboljšanju zdravlja ljudi. S tim u vezi, poslednjih godina prisutno je izraženo interesovanje za sagledavanje mogućnosti proizvodnje sireva sa dijetetskim i funkcionalnim svojstvima. U radu su prikazana dosadašnja istraživanja o proizvodnji sireva sa smanjenim sadržajem masti i soli, kao i sireva sa probiotskim bakterijama i prehrambenim vlaknima koji pripadaju grupi proizvoda sa izraženim dijetetskim i funkcionalnim svojstvima. . | sr |
dc.publisher | Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd | |
dc.rights | openAccess | |
dc.source | Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi | |
dc.subject | reduced fat cheeses | en |
dc.subject | cheeses with reduced salt content | en |
dc.subject | probiotic bacteria | en |
dc.subject | dietary fibre | en |
dc.subject | sirevi sa smanjenim sadržajem masti | sr |
dc.subject | sirevi sa smanjenim sadržajem soli | sr |
dc.subject | probiotske bakterije | sr |
dc.subject | prehrambena vlakna | sr |
dc.title | Cheeses with dietetic and functional properties | en |
dc.title | Sirevi sa dijetetskim i funkcionalnim svojstvima | sr |
dc.type | article | |
dc.rights.license | ARR | |
dc.citation.epage | 30 | |
dc.citation.issue | 1-2 | |
dc.citation.other | 20(1-2): 20-30 | |
dc.citation.rank | M52 | |
dc.citation.spage | 20 | |
dc.citation.volume | 20 | |
dc.identifier.fulltext | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/864/2012.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2015 | |
dc.type.version | publishedVersion |