Приказ основних података о документу

Proizvodnja fazana u periodu od šest nedelja zatvorenim načinom gajenja

dc.creatorPekeč, Saša
dc.creatorPopović, Zoran
dc.creatorBeuković, Miloš
dc.creatorKovačević, Branislav
dc.date.accessioned2020-12-17T19:20:03Z
dc.date.available2020-12-17T19:20:03Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn0350-1205
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1817
dc.description.abstractThe influence of diet on 42 day old pheasants in artificial breeding is showed in this work. Two mixtures with two levels of proteins (with 30% and 26% of protein) until the age of four weeks and then were used mixtures with 24% and 20% of proteins. Every level of proteins is used for two densities, 550 and 450 units per box, so pheasants was performed on four groups of pheasants. The measurement of body mass of live pheasants was performed three times: 0. day, 15. day and 42. day after establishment of experiment. In this work are showed body mass, body mass increase, daily consumption per pheasant and food consumption for production one kilogram of increase and mortality.en
dc.description.abstractU radu su prikazani proizvodni parametri gajenja fazana u kontrolisanim uslovima. Ispitivanje je vršeno u periodu od šest nedelja na dve osnovne grupe fazana kod kojih je primenjen različit tretman ishrane. Grupe su tretirane sa dva nivoa sirovih proteina (30% i 26%) u smešama za ishranu, a sam nivo proteina je tokom razvoja fazana nakon četvrte nedelje smanjen u oba tretmana (24% i 20%). Osnovne grupe su bile podeljene u dve podgrupe sa različitom gustinom naseljenosti u baterijama za gajenje, od 450 i 550 jedinki. Efekat kontrolisanog načina gajenja je prikazan postignutim vrednostima telesne mase, prirasta, konzumacije i konverzije hrane. Tretman sa većim nivoom proteina u ishrani i manjom gustinom naseljenosti se pokazao kao najpogodniji za proizvodnju fazana u prvih šest nedelja.sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceSavremena poljoprivreda
dc.subjectpheasanten
dc.subjectbody massen
dc.subjectbody mass increaseen
dc.subjectfood consumptionen
dc.subjectmortalityen
dc.subjectfazansr
dc.subjecttelesna masasr
dc.subjectprirastsr
dc.subjectkonzumacija hranesr
dc.subjectkonverzija hranesr
dc.subjectmortalitetsr
dc.titlePheasant production in six weeks period in artificial growing conditionsen
dc.titleProizvodnja fazana u periodu od šest nedelja zatvorenim načinom gajenjasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage218
dc.citation.issue1-2
dc.citation.other57(1-2): 213-218
dc.citation.spage213
dc.citation.volume57
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/707/1814.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1817
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу