Приказ основних података о документу
Reduced fat cheeses
Sirevi sa smanjenim sadržajem masti
dc.creator | Pudja, Predrag | |
dc.creator | Djerovski, Jelena | |
dc.date.accessioned | 2020-12-17T19:07:35Z | |
dc.date.available | 2020-12-17T19:07:35Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.identifier.issn | 0350-1205 | |
dc.identifier.uri | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1607 | |
dc.description.abstract | Reduced fat cheeses are usually characterized as having poor texture, flavor and functional characteristics. Procedures developed for manufacturing reduced and low fat cheeses include modification of technological procedures, starter cultures selection and use of additives, as fat substitutes. | en |
dc.description.abstract | Sirevi sa smanjenim sadržajem masti se najčešće karakterišu kao sirevi sa manje prihvatljivom teksturom, slabo izraženim i netipičnim ukusom i mirisom i slabim funkcionalnim osobinama. Prevazilaženje navedenih problema u proizvodnji sireva sa smanjenim sadržajem masti se zasniva na modifikaciji tehnološkog postupka proizvodnje, upotrebi odgovarajućih starter kultura i aditiva, kao zamenjivača mlečne masti. | sr |
dc.publisher | Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad | |
dc.rights | openAccess | |
dc.source | Savremena poljoprivreda | |
dc.subject | reduced fat cheeses | en |
dc.subject | aroma | en |
dc.subject | texture | en |
dc.subject | starter cultures | en |
dc.subject | fat substitutes | en |
dc.subject | sirevi sa smanjenim sadržajem masti | sr |
dc.subject | aroma | sr |
dc.subject | tekstura | sr |
dc.subject | starter kulture | sr |
dc.subject | zamenjivači masti | sr |
dc.title | Reduced fat cheeses | en |
dc.title | Sirevi sa smanjenim sadržajem masti | sr |
dc.type | article | |
dc.rights.license | ARR | |
dc.citation.epage | 102 | |
dc.citation.issue | 5 | |
dc.citation.other | 56(5): 86-102 | |
dc.citation.spage | 86 | |
dc.citation.volume | 56 | |
dc.identifier.fulltext | http://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/538/1604.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1607 | |
dc.type.version | publishedVersion |