Приказ основних података о документу

Proizvodnja likera od plodova mladog oraha (Juglans regia L.) različitog stepena zrelosti i njegova antioksidativna aktivnost

dc.creatorVeličković, Milovan
dc.creatorNikićević, Ninoslav
dc.creatorVulić, Todor
dc.creatorTešević, Vele
dc.creatorOparnica, Čedo
dc.creatorRadivojević, Dragan
dc.creatorDjordjević, Boban
dc.creatorVučković, Ivan
dc.date.accessioned2020-12-17T19:06:51Z
dc.date.available2020-12-17T19:06:51Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0354-5695
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1595
dc.description.abstractLiqueurs made of green, unripe walnuts, harvested in two terms, had no significantly different sensory characteristics, but had significantly different levels of the antioxidant activity. The antioxidant activity of liqueurs made of earlier harvested walnut fruits that weighted 2.0-3.0g was significantly higher than the antioxidant activity of liqueurs made of walnut fruits harvested in the later term that weighted over 5.0g. .en
dc.description.abstractU radu je analiziran uticaj termina berbe zelenog oraha na senzorične karakteristike i antioksidativnu aktivnost od njih proizvedenih likera. Berba zelenih plodova tri sorte oraha obavljena je u dva termina: kada su prosečne mase plodova bile između 2,0 i 3,0 grama, i kada su prosečne mase plodova svih sorti bile preko 5,0 grama. Rezultati analiza su pokazali da termini berbe zelenog oraha ne utiču značajno na senzorične karakteristike likera, ali da bitno određuju nivo antioksidativne aktivnosti ovog pića. Antioksidativna aktivnost likera proizvedenih od ranije branih plodova je značajno veća od antioksidativne aktivnosti likera poznije branih oraha. .sr
dc.publisherSavez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourceJournal of Scientific Agricultural Research
dc.subjectantioksidativna aktivnostsr
dc.subjectliker od orahasr
dc.subjectsenzorske karakteristikesr
dc.subjecttermin berbesr
dc.titleThe production of the liqueur of unripe walnuts with different maturity levels and its antioxidant activityen
dc.titleProizvodnja likera od plodova mladog oraha (Juglans regia L.) različitog stepena zrelosti i njegova antioksidativna aktivnostsr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage38
dc.citation.issue1
dc.citation.other68(1): 31-38
dc.citation.spage31
dc.citation.volume68
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/525/1592.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_238
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу