Приказ основних података о документу

Liofilizacija kaše i matičnog soka maline

dc.creatorJanković, Miodrag
dc.creatorZlatković, Branislav
dc.creatorBukvić, Branka
dc.creatorStevanović, Snežana
dc.creatorVukosavljević, Predrag
dc.date.accessioned2020-12-17T19:05:55Z
dc.date.available2020-12-17T19:05:55Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0354-5695
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1579
dc.description.abstractThis paper presents results gained by a chemical analysis and organoleptic evaluation of raspberry pulp, extracted juice, freeze-dried raspberry pulp, freeze-dried extracted raspberry juice and fruit nectars obtained by rehydration of freeze-dried products. It is possible to produce high nutritive products using freeze drying. Changes in the chemical composition of products are very small. The preservation of L-ascorbic acids ranges from 66 to 71 %. Moreover, freeze-dried raspberry pulp is of higher quality than freeze-dried extracted raspberry juice.en
dc.description.abstractU ovom radu su prikazani rezultati dobijeni hemijskom analizom i organoleptičkom ocenom kaše maline, matičnog soka maline, liofilizovane kaše maline i liofilizovanog matičnog soka maline, kao i voćnih nektara maline dobijenih rehidracijom liofilizovanih proizvoda. Dobijeni rezultati pokazuju da se liofilizacijom mogu dobiti nutritivno visokovredni proizvodi obzirom da su promene u hemijskom sastavu proizvoda relativno male, a da je očuvanje vitamina C od 66 do 71%. Ukupni rezultati hemijske i organoleptičke ocene pokazuju da je kvalitet liofilizovane kaše bolji u odnosu na liofilizovani matični sok maline.sr
dc.publisherSavez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourceJournal of Scientific Agricultural Research
dc.subjectliofilizacijasr
dc.subjectmalinasr
dc.subjectsok u prahusr
dc.titleFreeze-drying of raspberry pulp and extracted raspberry juiceen
dc.titleLiofilizacija kaše i matičnog soka malinesr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage23
dc.citation.issue2
dc.citation.other68(2): 17-23
dc.citation.spage17
dc.citation.volume68
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/512/1576.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1579
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу