Univerzitet u Beograd - Poljoprivredni fakultet
AgroSpace - Repozitorijum Poljoprivrednog fakulteta
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • Srpski (latinica) 
    • Engleski
    • Srpski (ćirilica)
    • Srpski (latinica)
  • Prijava
Pregled zapisa 
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • Pregled zapisa
  •   AgroSpace
  • Poljoprivredni fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
  • Pregled zapisa
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade

Osobine industrijskih sorti breskve u beogradskom rejonu

Thumbnail
2005
1062.pdf (54.45Kb)
Autori
Nenadović-Mratinić, Evica
Milatović, Dragan
Djurović, Dejan
Članak u časopisu (Objavljena verzija)
Metapodaci
Prikaz svih podataka o dokumentu
Apstrakt
Properties of 15 introduced clingstone peach cultivars in comparison with standard (Redhaven) at the Experimental estate 'Radmilovac' of the Faculty of Agriculture in Belgrade during the period of 1996 - 2003 were studied. The purpose of these studies is the choice of the best cultivars for commercial growing. The ripening time of all cultivars ranges from 14 days before to 39 days after Redhaven. Cropping of the majority of cultivars is either at the same level or better then standard. The medium large fruit, with the mass of about 120 g, is dominant. The contents of soluble solids, total sugars and total acids ranged from 10.98 to 14.08%, 7.51 -11.98% and 0.38 - 0.63% respectively. The best performance (excellent cropping and high fruit quality) exhibited cvs Shasta, Villa Adriatica, Villa Doria and Villa Giulia.
U periodu od 1996. do 2003. godine, na Oglednom dobru "Radmilovac" Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda proučavane su osobine 15 introdukovanih industrijskih sorti breskve u poređenju sa standardom (Redhaven). Cilj ovih istraživanja je izbor najboljih sorti za gajenje u komercijalnoj proizvodnji. Sve ispitivane sorte sazrevaju u rasponu od 14 dana prc do 39 dana posle Redhaven-a. Kod većine sorti rodnost je na nivou, ili bolja od standarda. Dominira srednje krupan plod, mase oko 120 g. Sadržaj suve materije se kretao u rasponu od 10,89 do 14,08%, ukupnih šećera od 7,51-11,98% a ukupnih kiselina od 0,38 - 0,63%. Najbolje osobine (odličnu rodnost i visok kvalitet ploda) su ispoljile sorte: Villa Adriatica, Villa Doria i Villa Giulia.
Ključne reči:
peach / clingstone cultivars / ripening time / fruit characters / breskva / industrijske sorte / vreme zrenja / osobine ploda
Izvor:
Voćarstvo, 2005, 39, 151, 337-344
Izdavač:
  • Naučno voćarsko društvo Srbije, Čačak

ISSN: 1820-5054

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065
URI
http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1065
Kolekcije
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications
Institucija/grupa
Poljoprivredni fakultet
TY  - JOUR
AU  - Nenadović-Mratinić, Evica
AU  - Milatović, Dragan
AU  - Djurović, Dejan
PY  - 2005
UR  - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1065
AB  - Properties of 15 introduced clingstone peach cultivars in comparison with standard (Redhaven) at the Experimental estate 'Radmilovac' of the Faculty of Agriculture in Belgrade during the period of 1996 - 2003 were studied. The purpose of these studies is the choice of the best cultivars for commercial growing. The ripening time of all cultivars ranges from 14 days before to 39 days after Redhaven. Cropping of the majority of cultivars is either at the same level or better then standard. The medium large fruit, with the mass of about 120 g, is dominant. The contents of soluble solids, total sugars and total acids ranged from 10.98 to 14.08%, 7.51 -11.98% and 0.38 - 0.63% respectively. The best performance (excellent cropping and high fruit quality) exhibited cvs Shasta, Villa Adriatica, Villa Doria and Villa Giulia.
AB  - U periodu od 1996. do 2003. godine, na Oglednom dobru "Radmilovac" Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda proučavane su osobine 15 introdukovanih industrijskih sorti breskve u poređenju sa standardom (Redhaven). Cilj ovih istraživanja je izbor najboljih sorti za gajenje u komercijalnoj proizvodnji. Sve ispitivane sorte sazrevaju u rasponu od 14 dana prc do 39 dana posle Redhaven-a. Kod većine sorti rodnost je na nivou, ili bolja od standarda. Dominira srednje krupan plod, mase oko 120 g. Sadržaj suve materije se kretao u rasponu od 10,89 do 14,08%, ukupnih šećera od 7,51-11,98% a ukupnih kiselina od 0,38 - 0,63%. Najbolje osobine (odličnu rodnost i visok kvalitet ploda) su ispoljile sorte: Villa Adriatica, Villa Doria i Villa Giulia.
PB  - Naučno voćarsko društvo Srbije, Čačak
T2  - Voćarstvo
T1  - Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade
T1  - Osobine industrijskih sorti breskve u beogradskom rejonu
EP  - 344
IS  - 151
SP  - 337
VL  - 39
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065
ER  - 
@article{
author = "Nenadović-Mratinić, Evica and Milatović, Dragan and Djurović, Dejan",
year = "2005",
abstract = "Properties of 15 introduced clingstone peach cultivars in comparison with standard (Redhaven) at the Experimental estate 'Radmilovac' of the Faculty of Agriculture in Belgrade during the period of 1996 - 2003 were studied. The purpose of these studies is the choice of the best cultivars for commercial growing. The ripening time of all cultivars ranges from 14 days before to 39 days after Redhaven. Cropping of the majority of cultivars is either at the same level or better then standard. The medium large fruit, with the mass of about 120 g, is dominant. The contents of soluble solids, total sugars and total acids ranged from 10.98 to 14.08%, 7.51 -11.98% and 0.38 - 0.63% respectively. The best performance (excellent cropping and high fruit quality) exhibited cvs Shasta, Villa Adriatica, Villa Doria and Villa Giulia., U periodu od 1996. do 2003. godine, na Oglednom dobru "Radmilovac" Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda proučavane su osobine 15 introdukovanih industrijskih sorti breskve u poređenju sa standardom (Redhaven). Cilj ovih istraživanja je izbor najboljih sorti za gajenje u komercijalnoj proizvodnji. Sve ispitivane sorte sazrevaju u rasponu od 14 dana prc do 39 dana posle Redhaven-a. Kod većine sorti rodnost je na nivou, ili bolja od standarda. Dominira srednje krupan plod, mase oko 120 g. Sadržaj suve materije se kretao u rasponu od 10,89 do 14,08%, ukupnih šećera od 7,51-11,98% a ukupnih kiselina od 0,38 - 0,63%. Najbolje osobine (odličnu rodnost i visok kvalitet ploda) su ispoljile sorte: Villa Adriatica, Villa Doria i Villa Giulia.",
publisher = "Naučno voćarsko društvo Srbije, Čačak",
journal = "Voćarstvo",
title = "Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade, Osobine industrijskih sorti breskve u beogradskom rejonu",
pages = "344-337",
number = "151",
volume = "39",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065"
}
Nenadović-Mratinić, E., Milatović, D.,& Djurović, D.. (2005). Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade. in Voćarstvo
Naučno voćarsko društvo Srbije, Čačak., 39(151), 337-344.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065
Nenadović-Mratinić E, Milatović D, Djurović D. Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade. in Voćarstvo. 2005;39(151):337-344.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065 .
Nenadović-Mratinić, Evica, Milatović, Dragan, Djurović, Dejan, "Properties of clingstone peaches in the region of Belgrade" in Voćarstvo, 39, no. 151 (2005):337-344,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1065 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
O repozitorijumu AgroSpace | Pošaljite zapažanja

re3dataOpenAIRERCUB
 

 

Kompletan repozitorijumGrupeAutoriNasloviTemeOva institucijaAutoriNasloviTeme

Statistika

Pregled statistika

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
O repozitorijumu AgroSpace | Pošaljite zapažanja

re3dataOpenAIRERCUB