Bezbednost hrane - Američka praksa
Апстракт
Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%.
Извор:
Kvalitet, 2005, 15, 9-10, 62-68Издавач:
- Poslovna politika AD, Beograd
Институција/група
Poljoprivredni fakultetTY - JOUR AU - Tomašević, Igor PY - 2005 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/1037 AB - Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%. PB - Poslovna politika AD, Beograd T2 - Kvalitet T1 - Bezbednost hrane - Američka praksa EP - 68 IS - 9-10 SP - 62 VL - 15 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037 ER -
@article{ author = "Tomašević, Igor", year = "2005", abstract = "Prema zvaničnim podacima, u periodu od početka obavezne primene HACCP koncepta u industriji mesa (1996-2003), značajno je smanjen broj infekcija izazvanih hranom kontaminiranom patogenim mikroorganizmima koji se nalaze u sistemu monitoringa u devet država SAD. Tako je uzrok kontaminacije i oboljenja, izazvan prisustvom E.Coli O157smanjen za 43 %, Campylobacter za 29 %, Salmonella za 19%, a Listeria za 21%.", publisher = "Poslovna politika AD, Beograd", journal = "Kvalitet", title = "Bezbednost hrane - Američka praksa", pages = "68-62", number = "9-10", volume = "15", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037" }
Tomašević, I.. (2005). Bezbednost hrane - Američka praksa. in Kvalitet Poslovna politika AD, Beograd., 15(9-10), 62-68. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037
Tomašević I. Bezbednost hrane - Američka praksa. in Kvalitet. 2005;15(9-10):62-68. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037 .
Tomašević, Igor, "Bezbednost hrane - Američka praksa" in Kvalitet, 15, no. 9-10 (2005):62-68, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_1037 .