Преглед аутора: "Obradović, Dragojlo B."
Приказ резултата 1-13 од 13
-
Application of probiotics in cheese manufacturing / Primena probiotika u proizvodnji edamskog sira
Tucović, Nataša; Radulović, Zorica; Karić, Andjelka S.; Čuk, Miran; Ipač, Nenad; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2004) -
Application of probiotics in cheese manufacturing - state, perspective / Primena probiotika u proizvodnji sireva - stanje i perspektive
Obradović, Dragojlo B.; Radin, Dragoslava; Pudja, Predrag; Karić, Andjelka S. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2003) -
Autochthonous microflora of Sjenica cheese / Autohtona mikroflora sjeničkog sira
Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Changes in microflora of tea fungus during storage of fermented dairy beverages / Promena mikroflore čajne gljive tokom skladištenja fermentisanih mlečnih napitaka
Radulović, Zorica; Paunović, Dušanka; Iličić, Mirela D.; Mirković, Nemanja; Petrušić, Milica M.; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2010) -
Characteristics of lactobacilli growth and activity in UF milk / Karakteristike rasta i aktivnosti laktobacila u UF mleku
Radulović, Zorica; Obradović, Dragojlo B.; Fira, Djordje (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad, 2000) -
Characterization of autochthonous Lactobacillus paracasei 08 strain on potential probiotic ability / Karakterizacija autohtonog soja Lactobacillus paracasei 08 na potencijalne probiotske sposobnosti
Radulović, Zorica; Petrović, Tanja; Paunović, Dušanka; Mirković, Nemanja; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2008) -
Characterization of kombucha microflora in fermented milk beverages / Karakterizacija mikroflore kombuhe u fermentisanim mlečnim napicima
Radulović, Zorica; Iličić, Mirela D.; Radin, Dragoslava; Paunović, Dušanka; Mitrović, Nemanja L.; Petrušić, Milica M.; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009) -
Determination of autochthonous lactic acid bacteria from kashkaval cheese / Determinacija autohtonih bakterija mlečne kiseline iz kačkavalja
Radulović, Zorica; Radin, Dragoslava; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Isolation and characterization of autochthonous strains of lactic acid bacteria isolated from sjenica cheese / Izolacija i karakterizacija autohtonih sojeva bakterija mlečne kiseline izdvojenih iz sjeničkog sira
Radulović, Zorica; Martinović, Aleksandra; Obradović, Dragojlo B. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2003) -
Neki funkcionalni dodaci u mleku i proizvodima od mleka namenjeni poboljšanju zdravlja
Obradović, Dragojlo B.; Ristić, Gordana N.; Miletić, Ivanka; Stanković, Ivana; Djordjević, Brižita I. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
The ripening of white brined cheese made with autochthonous lab genus lactobacillus and lactococcus / Zrenje belog sira u salamuri proizvedenog sa autohtonim BMK roda Lactobacillus i Lactococcus
Djerovski, Jelena; Radulović, Zorica; Obradović, Dragojlo B.; Pudja, Predrag (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2006) -
Saccharomyces boulardii the only probiotic yeast / Saccharomyces boulardii jedini kvasac probiotik
Obradović, Dragojlo B.; Radin, Dragoslava; Radulović, Zorica (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009) -
study of the project 'optimization and standardization of native technology for white cheese of Sjenica with protected 'brand and origin' / Studija projekta 'Optimizacija i standardizacija autohtone tehnologije sjeničkog sira sa zaštitom oznake porekla'
Petrović, Milan M.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Zorić, Dragica; Obradović, Dragojlo B.; Radulović, Zorica; Bogdanović, Vladan; Djorović, Milutin T.; Vučković, Savo; Simić, Aleksandar; Djordjević, Aleksandar; Ostojić, Dušica; Gutić, Milenko; Petrović, Milun D. (Institut za stočarstvo, Beograd, 2003)