Ivanc, Aleksandar

Link to this page

Authority KeyName Variants
e619baff-735a-41e6-a3cb-7e3b897743ce
  • Ivanc, Aleksandar (1)
Projects
No records found.

Author's Bibliography

The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality

Vukasinović, Marija; Kaljević, Vesna; Obradović, Sasa; Grubić, Goran; Marković, Zoran; Ivanc, Aleksandar

(2011)

TY  - CONF
AU  - Vukasinović, Marija
AU  - Kaljević, Vesna
AU  - Obradović, Sasa
AU  - Grubić, Goran
AU  - Marković, Zoran
AU  - Ivanc, Aleksandar
PY  - 2011
UR  - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5507
AB  - U radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2%  na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata.
Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn)  i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije.
C3  - 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,
T1  - The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality
T1  - Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507
ER  - 
@conference{
author = "Vukasinović, Marija and Kaljević, Vesna and Obradović, Sasa and Grubić, Goran and Marković, Zoran and Ivanc, Aleksandar",
year = "2011",
abstract = "U radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2%  na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata.
Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn)  i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije.",
journal = "5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,",
title = "The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality, Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507"
}
Vukasinović, M., Kaljević, V., Obradović, S., Grubić, G., Marković, Z.,& Ivanc, A.. (2011). The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality. in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507
Vukasinović M, Kaljević V, Obradović S, Grubić G, Marković Z, Ivanc A. The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality. in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,. 2011;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507 .
Vukasinović, Marija, Kaljević, Vesna, Obradović, Sasa, Grubić, Goran, Marković, Zoran, Ivanc, Aleksandar, "The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality" in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia, (2011),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507 .