Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000)
Apstrakt
U ovom radu predstavljene su neke dileme koje već nekoliko godina prate konsultantske i sertifikacione aktivnosti po pitanju HACCP koncepta, koji su to standardi koji su u svoje zahteve inkorporirali HACCP principe i zašto je ISO 22000 standard, koji tek sada dokazuje svoju svrhu i svoje prednosti u odnosu na dosadašnja rešenje bezbednosti hrane koja se nalaze u primenu u industriji hrane. Na kraju, autori daju tumačenja nekih najznačajnijih novina koje je doneo ISO 22000.
Ključne reči:
bezbednost hrane / HACCP / sistem upravljanjaIzvor:
Kvalitet, 2010, 20, 1-2, 49-53Izdavač:
- Poslovna politika AD, Beograd
Institucija/grupa
Poljoprivredni fakultetTY - JOUR AU - Radovanović, Radomir AU - Rajković, Andreja AU - Tomić, Nikola PY - 2010 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2279 AB - U ovom radu predstavljene su neke dileme koje već nekoliko godina prate konsultantske i sertifikacione aktivnosti po pitanju HACCP koncepta, koji su to standardi koji su u svoje zahteve inkorporirali HACCP principe i zašto je ISO 22000 standard, koji tek sada dokazuje svoju svrhu i svoje prednosti u odnosu na dosadašnja rešenje bezbednosti hrane koja se nalaze u primenu u industriji hrane. Na kraju, autori daju tumačenja nekih najznačajnijih novina koje je doneo ISO 22000. PB - Poslovna politika AD, Beograd T2 - Kvalitet T1 - Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000) EP - 53 IS - 1-2 SP - 49 VL - 20 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2279 ER -
@article{ author = "Radovanović, Radomir and Rajković, Andreja and Tomić, Nikola", year = "2010", abstract = "U ovom radu predstavljene su neke dileme koje već nekoliko godina prate konsultantske i sertifikacione aktivnosti po pitanju HACCP koncepta, koji su to standardi koji su u svoje zahteve inkorporirali HACCP principe i zašto je ISO 22000 standard, koji tek sada dokazuje svoju svrhu i svoje prednosti u odnosu na dosadašnja rešenje bezbednosti hrane koja se nalaze u primenu u industriji hrane. Na kraju, autori daju tumačenja nekih najznačajnijih novina koje je doneo ISO 22000.", publisher = "Poslovna politika AD, Beograd", journal = "Kvalitet", title = "Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000)", pages = "53-49", number = "1-2", volume = "20", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2279" }
Radovanović, R., Rajković, A.,& Tomić, N.. (2010). Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000). in Kvalitet Poslovna politika AD, Beograd., 20(1-2), 49-53. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2279
Radovanović R, Rajković A, Tomić N. Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000). in Kvalitet. 2010;20(1-2):49-53. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2279 .
Radovanović, Radomir, Rajković, Andreja, Tomić, Nikola, "Bezbednost hrane - od koncepta (HACCP) do sistema upravljanja (ISO 22000)" in Kvalitet, 20, no. 1-2 (2010):49-53, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2279 .