Приказ основних података о документу

dc.creatorDimitrijević, Bojan
dc.creatorGolijan, Jelena
dc.creatorBulatović, Branka
dc.date.accessioned2024-01-10T08:48:22Z
dc.date.available2024-01-10T08:48:22Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6737
dc.description.abstractOrganska poljoprivreda, kao deo sistema održive poljoprivrede, omogućava proizvodnju visokokvalitetne i zdravstveno bezbedne hrane. U Srbiji se pojavila devedesetih godina prošlog veka i uspela da održi trend pozitivnog rasta do današnjih dana. U radu je, prema poslednjim podacima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, izvršen pregled stanja organske proizvodnje u Srbiji, prema kojem ukupne površine sa organskim statusom i periodom konverzije iznose 14.358 ha, od čega 12.929 ha pripada obradivom zemljištu, a 1429 ha livadama i pašnjacima. Najveću zastupljenost imaju žita 4.607 ha), voće (3.531 ha), a zatim industrijsko (2.918 ha) i krmno bilje (1.349 ha). Ovaj vid proizvodnje se najvećim delom odvija u Vojvodini (7.706 ha), a zatim u Južnoj i Istočnoj Srbiji (4.650 ha). Do sada je na osnovu izveštaja ovlašćenih kontrolnih organizacija u Srbiji registrovano 390 organskih proizvođača.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherTehnička škola sa domom učenika "Nikola Tesla" u Kostolcusr
dc.rightsclosedAccesssr
dc.sourceZbornik radova: Predavanja po pozivu sa međunarodnim učešćem, Međunarodno savetovanje Održivi razvoj Braničevskog okruga i energetskog kompleksa Kostolacsr
dc.subjectodrživa poljoprivredasr
dc.subjectorganska poljoprivredasr
dc.subjectorganska hranasr
dc.titleORGANSKA PROIZVODNJA U SRBIJIsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.epage7
dc.citation.spage1
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6737
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу