Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде
Само за регистроване кориснике
2002
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
The strategic cornerstones of enhanced productivity are likely to be the following: increasing genetic potentials of crops and livestock, reducing biotic losses associated with pests, pathogens and weeds, extending the range of abiotic adaptability (by increasing salt and drought tolerance) and increasing the efficiency of natural resource use. There are two very different ways to achieve those goals: biotechnology and alternative agroecological approach.
Кључне речи:
agroecosystem / productivity / biotechnology / alternative agroecological approachИзвор:
Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад, 2002, 13-19Издавач:
- Ekološki pokret grada Novog Sada
Институција/група
Poljoprivredni fakultetTY - CONF AU - Oljača, Snežana AU - Kovačević, Dušan AU - Oljača, Mićo AU - Dolijanović, Željko PY - 2002 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6644 AB - The strategic cornerstones of enhanced productivity are likely to be the following: increasing genetic potentials of crops and livestock, reducing biotic losses associated with pests, pathogens and weeds, extending the range of abiotic adaptability (by increasing salt and drought tolerance) and increasing the efficiency of natural resource use. There are two very different ways to achieve those goals: biotechnology and alternative agroecological approach. PB - Ekološki pokret grada Novog Sada C3 - Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад T1 - Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде EP - 19 SP - 13 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6644 ER -
@conference{ author = "Oljača, Snežana and Kovačević, Dušan and Oljača, Mićo and Dolijanović, Željko", year = "2002", abstract = "The strategic cornerstones of enhanced productivity are likely to be the following: increasing genetic potentials of crops and livestock, reducing biotic losses associated with pests, pathogens and weeds, extending the range of abiotic adaptability (by increasing salt and drought tolerance) and increasing the efficiency of natural resource use. There are two very different ways to achieve those goals: biotechnology and alternative agroecological approach.", publisher = "Ekološki pokret grada Novog Sada", journal = "Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад", title = "Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде", pages = "19-13", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6644" }
Oljača, S., Kovačević, D., Oljača, M.,& Dolijanović, Ž.. (2002). Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде. in Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад Ekološki pokret grada Novog Sada., 13-19. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6644
Oljača S, Kovačević D, Oljača M, Dolijanović Ž. Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде. in Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад. 2002;:13-19. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6644 .
Oljača, Snežana, Kovačević, Dušan, Oljača, Mićo, Dolijanović, Željko, "Повећање производног потенцијала агроекосистема у систему одрживе пољопривреде" in Тематски зборник радова, Еко-конференција 2002: Здравствено безбедна храна. Књига II, Нови Сад (2002):13-19, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6644 .