Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

dc.creatorKulić, Gordana
dc.creatorĐikić, Mirko
dc.date.accessioned2023-12-11T09:02:34Z
dc.date.available2023-12-11T09:02:34Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6591
dc.description.abstractEtarska ulja su prisutna u listu duvana, i oni su izvor karakterističnog mirisa i ukusa same biljke. Etarska ulja su složene smese ugljovodonika, alkohola, karbonilnih jedinjenja i merkaptana i druga jedinjenja alifatične, aromatične, aciklične i hetrociklične strukture. Količina etarskih ulja (w/w) u orijentalnim tipovima duvana domaćeg porekla se kreće u granicama od 0,09 % do 0,07% u zavisnosti od insercije. Kod poluorijentalnihtipova duvana ova razlika je izraženija i kreće se u granicama od 0,06 % do 0,14 %.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherDruštvo selekcionera i semenara Republike Srbijesr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceZbornik izvoda radova V naučno-stručnog simpozijuma iz selekcije i semenarstva društva selekcionara i semenara Republike Srbije, Vrnjačka Banjasr
dc.subjectetarska uljasr
dc.subjectinsercijesr
dc.subjectduvanski listsr
dc.titleETARSKA ULJA AROMATIČNIH TIPOVA DUVANAsr
dc.typearticlesr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.spage128
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6591
dc.type.versionpublishedVersionsr


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu