Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

dc.creatorKulić, Gordana
dc.creatorĐukić, Marko
dc.creatorRakić, Sveto
dc.creatorIkanović, Jela
dc.creatorTabaković, Marijenka
dc.date.accessioned2023-12-10T12:10:52Z
dc.date.available2023-12-10T12:10:52Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn0949-3244
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/6587
dc.description.abstractEtarska ulja su prisutna u listu duvana i oni su izvor karakterističnog mirisa i ukusa same biljke. Etarska ulja su složene smese ugljovodonika, alkohola, karbonskih jedinjenja i merkaptana i druga jedinjenja alifatčnične, aromatične, aliciklične i heterociklične strukture. Količina etarskih ulja (w/w) u orijentalnim tipovima duvana domaćeg porekla se kreće u granicama od 0,09% do 0,07% u zavisnosti od insercije. Kod poluorijentalinih tipova duvana ova razlika je izraženija i kreće se u granicama od 0,06% do 0,14%.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherDruštvo selekcionera i semenara Republike Srbijesr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourcePeti naučno-stručni simpozijum iz selekcije i semenarstva Društva selekcionara i semenara Republike Srvije - Zbornik radovasr
dc.titleETARSKA ULJA AROMATIČNIH TIPOVA DUVANAsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.spage128
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/25328/GK8.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_6587
dc.type.versionpublishedVersionsr


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu