Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva
2019
Аутори
Sknepnek, AleksandraОстала ауторства
Nikšić, MiomirKlaus, Anita
Nedović, Viktor
Markov, Siniša
Vukosavljević, Predrag
Докторска теза (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...
Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...
Кључне речи:
Ganoderma lucidum / Lentinus edodes / Coriolus versicolor / kombucha / fermentation / antibacterial activity / antioxidant activity / immunomodulatory activity / Ganoderma lucidum / Lentinus edodes / Coriolus versicolor / kombuha / fermentacija / antibakterijska aktivnost / antioksidativna aktivnost / imunomodulatorna aktivnostИзвор:
2019Издавач:
- Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet
Финансирање / пројекти:
- Advancing research in agricultural and food sciences at Faculty of Agriculture, University of Belgrade (EU-FP7-316004)
- Развој нових инкапсулационих и ензимских технологија за производњу биокатализатора и биолошки активних компонената хране у циљу повећања њене конкурентности, квалитета и безбедности (RS-MESTD-Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)-46010)
Колекције
Институција/група
Poljoprivredni fakultetTY - THES AU - Sknepnek, Aleksandra PY - 2019 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/63 AB - A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers... AB - Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata... PB - Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet T1 - Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts T1 - Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 ER -
@phdthesis{ author = "Sknepnek, Aleksandra", year = "2019", abstract = "A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers..., Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...", publisher = "Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet", title = "Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts, Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300" }
Sknepnek, A.. (2019). Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts. Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet.. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300
Sknepnek A. Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts. 2019;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 .
Sknepnek, Aleksandra, "Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts" (2019), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12300 .