Приказ основних података о документу

Testenina od spelte

dc.creatorFilipović, J
dc.creatorFilipović, Nenad
dc.creatorKosutić, M
dc.creatorPsodorov, Dj
dc.creatorNjezić, Z
dc.date.accessioned2020-12-17T23:11:53Z
dc.date.available2020-12-17T23:11:53Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5559
dc.description.abstractSpelt wheat is suitable organic raw material for pasta production with modified nutritional characteristics. This paper investigates the rheological quality of wholemeal spelt as raw material for the production of pasta as well as eggs influence on technological quality and texture of pasta. Data point at good indicators of technological quality and textural characteristics of spelt pasta with eggs. Additions of eggs improve the technological quality of pasta. Pasta obtained from wholemeal spelt flour may contribute to variety organic safe products at the market.en
dc.description.abstractU proizvodnji organske hrane spelta pšenice je pogodna sirovina za proizvodnju testenine sa izmenjenim nutritivnim karakteristikam. U ovom radu je ispitan reološki kvalitet integralnog brašna od spelte kao sirovine za proizvodnju testenine i uticaj jaja na tehnološki kvalitet i teksturu testenine. Rezultati ispitivanja pokazuju da se može proizvesti testenina od spelte dobrog kvaliteta i teksture pri čemu dodatk jaja utiče na poboljšanje tehnološkog kvaliteta testene. Testenina dobijena od integrlanog brašna spelte može predstavljati nov organski bezbedan proizvod na našem tržištu.sr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)/46005/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.source19. Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem, Čačak, 07.- 08. 03. 2014.
dc.subjectspelten
dc.subjecteggsen
dc.subjectqualityen
dc.subjectpastasr
dc.subjectspeltasr
dc.subjectjajasr
dc.subjecttesteninasr
dc.subjectkvalitetsr
dc.titleSpelta Pastaen
dc.titleTestenina od speltesr
dc.typeconferenceObject
dc.rights.licenseARR
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/4057/5556.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5559
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу