Приказ основних података о документу

Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke

dc.creatorVukasinović, Marija
dc.creatorKaljević, Vesna
dc.creatorObradović, Sasa
dc.creatorGrubić, Goran
dc.creatorMarković, Zoran
dc.creatorIvanc, Aleksandar
dc.date.accessioned2020-12-17T23:07:57Z
dc.date.available2020-12-17T23:07:57Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5507
dc.description.abstractU radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2% na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata. Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn) i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije.sr
dc.rightsopenAccess
dc.source5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,
dc.subjectzeolitsr
dc.subjectkalifornijska pastrmkasr
dc.subjectmesosr
dc.subjectkvalitetsr
dc.subjectmineralisr
dc.titleThe Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Qualityen
dc.titleUticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmkesr
dc.typeconferenceObject
dc.rights.licenseARR
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/4003/5504.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу