The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality
Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke
2011
Аутори
Vukasinović, MarijaKaljević, Vesna
Obradović, Sasa
Grubić, Goran
Marković, Zoran
Ivanc, Aleksandar
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
U radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2% na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata.
Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn) i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije.
Кључне речи:
zeolit / kalifornijska pastrmka / meso / kvalitet / mineraliИзвор:
5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,, 2011Институција/група
Poljoprivredni fakultetTY - CONF AU - Vukasinović, Marija AU - Kaljević, Vesna AU - Obradović, Sasa AU - Grubić, Goran AU - Marković, Zoran AU - Ivanc, Aleksandar PY - 2011 UR - http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5507 AB - U radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2% na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata. Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn) i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije. C3 - 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia, T1 - The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality T1 - Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507 ER -
@conference{ author = "Vukasinović, Marija and Kaljević, Vesna and Obradović, Sasa and Grubić, Goran and Marković, Zoran and Ivanc, Aleksandar", year = "2011", abstract = "U radu je ispitivan uticaj zeolita tipa "Minazel" kao aditiva hrane za pastrmke primenjenog u koncentraciji od 1% i 2% na sledeće proizvodne parametre: osnovni hemijski sastav mesa, mikotoksikološku ispravnost, senzorne osobine, randman i koncentraciju pojedinih makro i mikroelemenata. Primenjene koncentracije zeolita, kao aditiva hrane nisu uticale na hemijski sastav pastrmskog mesa, koncentraciju minerala (Ca, Cu, Zn, Pb i Mn) i njegove senzorne osobine. Izvesni stepen pozitivnog uticaja ispoljen je u pogledu randmana mesa i prosečne telesne mase pastrmki posle ezenteracije.", journal = "5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,", title = "The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality, Uticaj dodavanja zeolita na kvalitet mesa pastrmke", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507" }
Vukasinović, M., Kaljević, V., Obradović, S., Grubić, G., Marković, Z.,& Ivanc, A.. (2011). The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality. in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507
Vukasinović M, Kaljević V, Obradović S, Grubić G, Marković Z, Ivanc A. The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality. in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia,. 2011;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507 .
Vukasinović, Marija, Kaljević, Vesna, Obradović, Sasa, Grubić, Goran, Marković, Zoran, Ivanc, Aleksandar, "The Effect Of Adding Zeolite On Trout Meat Quality" in 5. International Conference “Aquaculture & Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia, (2011), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5507 .