Приказ основних података о документу

Uticaj hrane sa različitim udelom masnih kiselina na stresne reakcije kod šarana (preliminarni rezultati)

dc.creatorCsengeri, Istvan
dc.creatorArdo, Laszlo
dc.creatorRelić, Renata
dc.creatorJeney, Zsigmond
dc.creatorJeney, Galina
dc.date.accessioned2020-12-17T23:07:36Z
dc.date.available2020-12-17T23:07:36Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5502
dc.description.abstractRiblje brašno i riblje ulje su važne komponente riblje hrane koja se koristi u akvakulturi. Oni sadrže nezasićene masne kiseline koje su važne kako u ishrani riba tako i u ishrani ljudi. Međutim, izvori ribljeg brašna i ulja su ograničeni. Cilj AQUAMAX projekta, koga finansira EU, je da se riblje brašno i ulje zamene ili dopune sa biljnim uljima. Tim za imunologiju u Institutu za ribarstvo, akvakulturu i irigaciju ispitivao je efekat dve različite hrane za ribe (hrana dostupna na tržištu i hrana sa dodatkom Camelina ulja) na pojavu stresa izazvanog ograničenim prostorom kod šarana. Na bazi rezultata ovog istraživanja može se zaključiti da primenjena ishrana nema uticaja na toleranciju šarana na stres izazvan ograničenim prostorom.sr
dc.rightsopenAccess
dc.source4. International Conference “Fishery” Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Serbia, May, 27 - 29.
dc.subjectšaransr
dc.subjectstressr
dc.subjectotpornostsr
dc.subjectCamelina uljesr
dc.subjectriblja hranasr
dc.titleEffect of Fish Feeds with Different Fatty Acid Contents on Stress Response of Common Carp (Preliminary Results)en
dc.titleUticaj hrane sa različitim udelom masnih kiselina na stresne reakcije kod šarana (preliminarni rezultati)sr
dc.typeconferenceObject
dc.rights.licenseARR
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/3996/5499.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_5502
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу