Преглед Radovi istraživača / Researchers’ publications аутора: "Maćej, Ognjen"
Приказ резултата 41-60 од 85
-
The influence of dry matter, applied heat treatment and storage period on the viscosity of stirred yogurt / Uticaj sadržaja suve materije, primenjenih termičkih tretmana i perioda skladištenja na viskozitet tečnog jogurta
Denin-Djurdjević, Jelena D.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2002) -
The influence of GDL concentration on milk pH change during acid coagulation / Uticaj koncentracije GDL-a na promenu pH vrednosti mleka tokom kisele koagulacije
Fetahagić, Safet; Maćej, Ognjen; Denin-Djurdjević, Jelena D.; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2002) -
The influence of high temperatures on milk proteins / Uticaj visokih temperatura na proteine mleka
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Denin-Djurdjević, Jelena D. (Savez hemijskih inženjera, Beograd, 2002) -
The influence of high temperatures on milk proteins [Uticaj visokih temperatura na proteine mleka]
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Djurdjević, J.D.D. (Savez hemijskih inženjera, Beograd, 2002) -
The influence of investigated factors on viscosity of stirred yogurt / Uticaj odabranih faktora na promenu viskoziteta tečnog jogurta
Denin-Djurdjević, Jelena D.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2002) -
Influence of selected factors on induced syneresis / Uticaj odabranih faktora koagulacije na indukovani sinerezis
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Denin-Djurdjević, Jelena D. (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2004) -
Influence of selected factors on the viscosity of set style yogurt and acid casein gel at constant speed of spindle rotation / Uticaj odabranih faktora na viskozitet čvrstog jogurta i kiselog kazeinskog gela pri konstantnoj brzini rotacije vretena
Fetahagić, Safet; Denin-Djurdjević, Jelena D.; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2004) -
The influence of sodium caseinate on the viscosity of ABT fermented skim milk / Uticaj natrijum kazeinata na viskozitet ABT fermentisanog obranog mleka
Maćej, Ognjen; Vukićević, Danijela M.; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad, 2000) -
The influence of solids non fat content and milk protein based ingredient 'ALACO 6202' on induced syneresis of acid casein gel / Uticaj sadržaja SMBM i proteinskog preparata 'ALACO 6206' na indukovani sinerezis kiselog kazeinskog gela
Maćej, Ognjen; Seratlić, Sanja V.; Jovanović, Snežana; Vučić, Tanja (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2004) -
The influence of solids non fat content and phenolphthalein indicator addition on milk titratable acidity and pH / Uticaj sadržaja suve materije i količine dodatog indikatora fenolftaleina na titracionu kiselost i pH mleka
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Seratlić, Sanja V. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2003) -
The influence of technological factors on milk properties / Uticaj tehnoloških činilaca na osobine mleka
Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana; Niketić, Gordana B. (Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd, 2000) -
The Influence of the Addition of Polyacrylic Hydrogel on the Content of Proteins, Minerals and Trace Elements in Milk Protein Solutions
Kostić, Aleksandar; Pešić, Mirjana; Barać, Miroljub; Stanojević, Sladjana; Lačnjevac, Časlav; Maćej, Ognjen; Stojanović, Mirjana D. (University of Zagreb, 2014) -
Influence of the frozen storage period on the coagulation properties of caprine milk
Kljajević, Nemanja; Jovanović, Snežana; Miloradović, Zorana; Maćej, Ognjen; Vučić, Tanja; Zdravković, Igor (Elsevier Sci Ltd, Oxford, 2016) -
The influence of the heat treatment on the composition of UHT sterilised products / Uticaj termičkog tretmana na promene sastava UHT sterilizovanih proizvoda
Niketić, Gordana B.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd, 2000) -
The influence of ultrasound on fermentation of goat milk supplemented with whey protein concentrates / Uticaj ultrazvuka na fermentaciju kozijeg mleka sa dodatkom koncentrata proteina surutke
Vučić, Tanja; Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Zdravković, Igor; Miloradović, Zorana; Gračanac, Bojana M. (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2012) -
Influence of various coagulation factors on chemical composition of sera gained by centrifugation from casein gel / Uticaj odabranih faktora koagulacije na hemijski sastav seruma dobijenog centrifugiranjem slatkog kazeinskog gela
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Barać, Miroljub (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2004) -
The influence of various factors on milk clotting time / Uticaj odabranih faktora na brzinu koagulacije mleka
Jovanović, Snežana; Maćej, Ognjen; Denin-Djurdjević, Jelena D. (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2002) -
The influence of whey protein concentrates on characteristics of set-style yoghurt made from goat milk during storage / Uticaj koncentrata proteina surutke na karakteristike čvrstog jogurta od kozjeg mleka tokom skladištenja
Vučić, Tanja; Jovanović, Snežana; Zdravković, Igor; Maćej, Ognjen (Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2011) -
Introduction of cleaner production strategy in food industry / Strategija uvođenja čistije proizvodnje u prehrambenoj industriji
Baras, Josip K.; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, 2007) -
Izvorni mliječni proizvodi kao organski proizvedena i geografski zaštićena hrana
Dozet, Natalija; Maćej, Ognjen; Jovanović, Snežana (Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd i Poslovno udruženje za stočarstvo - grupacija za mlekarstvo, Beograd, 2002)