Приказ основних података о документу

Autohtoni Pirotski kačkavalj

dc.creatorOstojić, Mihailo S.
dc.creatorRelić, Renata
dc.creatorLazarević, Vesna
dc.date.accessioned2020-12-17T20:06:45Z
dc.date.available2020-12-17T20:06:45Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn0354-1320
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2580
dc.description.abstractKnowledge of all aspects of autochthonous cheese from the Balkan area manufacturing is very important for achieving and maintaining consistent and high quality of these products. Research in the field of autochthonous production technology offers the possibility of making cheese on a semi-industrial or industrial level. In this way, would be allowed placement of autochthonous cheeses in different markets. In this paper, characteristics of traditional way of Pirot kackavalj production are showed, as well as some elements relevant for the standardization of production.en
dc.description.abstractPoznavanje svih aspekata proizvodnje autohtonih sireva sa područja Balkana veoma je važno za postizanje i održavanje ujednačenog i visokog kvaliteta ovih proizvoda. Istraživanje u oblasti autohtone tehnologije proizvodnje pruža mogućnost za izradu sireva na polu-industrijskom ili industrijskom nivou Na ovaj način bio bi omogućen plasman autohtonih sireva na različitim tržištima. U ovom radu prikazane su karakteristike tradicionalnog načina proizvodnje pirotskog kačkavalja, kao i pojedini elementi značajni za standardizaciju proizvodnje.sr
dc.publisherInstitut PKB Agroekonomik, Padinska skela
dc.rightsopenAccess
dc.sourceZbornik naučnih radova Instituta PKB Agroekonomik
dc.subjectautochthonous cheesesen
dc.subjectPirot kackavaljen
dc.subjectautohtoni sirevisr
dc.subjectpirotski kačkavaljsr
dc.titleAutochthonous Pirot kackavaljen
dc.titleAutohtoni Pirotski kačkavaljsr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage84
dc.citation.issue3-4
dc.citation.other17(3-4): 79-84
dc.citation.rankM53
dc.citation.spage79
dc.citation.volume17
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/1339/2577.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2580
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу