Приказ основних података о документу

Važniji faktori koji utiču na proizvodne rezultate u tovu jagnjadi

dc.creatorPavličević, Arandjel
dc.creatorGrubić, Goran
dc.creatorStojković, Mileta
dc.date.accessioned2020-12-17T17:44:55Z
dc.date.available2020-12-17T17:44:55Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.issn0354-1320
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/247
dc.description.abstractIn this review it has been shown that many factors influence production performances in lamb fattening. Among the most important factors are: breed characteristic, age, sex, castration, individual characteristic of animals, breeding conditions, type of diet, level of feeding and diet composition, i.e. rate and composition of gain. Besides, the profitability of fattening depends on the cost of animals, diet and feeding, amortization, risk in production and other expenses in relation to the possibility of prompt sale and selling price of lambs. .en
dc.description.abstractU ovom preglednom radu prikazano je da na proizvodne rezultate u tovu jagnjadi utiče niz faktora od kojih se posebno ističu: rasna odlika, starost, pol, kastracija, individualna svojstva grla, uslovi gajenja, tip ishrane, intenzitet ishrane i sastav obroka, odnosno visina i sastav ostvarenog prirasta. Otuda, proizvodnju ulovljene jagnjadi treba blagovremeno ugovarati kako bi se primenom odgovarajuće tehnologije postigao traženi kvalitet. Pored toga, rentabilnost tova zavisi od vrednosti grla koja ulaze u tov, vrednosti hrane, troškova hranjenja, amortizacije objekata i opreme, rizika u proizvodnji i dragih troškova, u odnosu na mogućnost blagovremene realizacije i prodajnu cenu ulovljenih grla. .sr
dc.publisherInstitut PKB Agroekonomik, Padinska skela
dc.rightsopenAccess
dc.sourceZbornik naučnih radova Instituta PKB Agroekonomik
dc.subjectlambsen
dc.subjectfattening factorsen
dc.subjectproduction performancesen
dc.subjectprofitability of fatteningen
dc.subjectjagnjadsr
dc.subjectfaktori tovasr
dc.subjectproizvodni rezultatisr
dc.subjectrentabilnost tovasr
dc.titleImportant factors which influence performance in lamb fatteningen
dc.titleVažniji faktori koji utiču na proizvodne rezultate u tovu jagnjadisr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage488
dc.citation.issue1
dc.citation.other6(1): 481-488
dc.citation.spage481
dc.citation.volume6
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/1225/244.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_247
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу