Приказ основних података о документу

Biološke osobine sorti trešnje svetle boje ploda

dc.creatorNenadović-Mratinić, Evica
dc.creatorMilatović, Dragan
dc.creatorDjurović, Dejan
dc.date.accessioned2020-12-17T19:37:45Z
dc.date.available2020-12-17T19:37:45Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.issn0354-1320
dc.identifier.urihttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2108
dc.description.abstractProperties of nine sweet cherry cultivars at the Experimental estate 'Radmilovac' of the Faculty of Agriculture in Belgrade during the period of 2005-2008 were studied. The purpose of these studies was choosing of the best cultivars for commercial growing. Best results showed cultivar 'Vega', which can be recommended for growing as mostly table cultivar. As dessert cultivar for local markets can be recommended 'Asenova rana'. The cultivars 'Sue' and Emperor Francis' can be recommended for both processing and for fresh market, and 'Drogan's Yellow' as cultivar for processing only.en
dc.description.abstractU periodu od 2005. do 2008. godine, na Oglednom dobru 'Radmilovac' Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda proučavane su biološke osobine devet sorti trešnje svetle boje ploda. Cilj ovih istraživanja je izbor najboljih sorti za gajenje u komercijalnoj proizvodnji. Među ispitivanim sortama najbolje osobine pokazala je Vega, koja se može preporučiti za komercijalno gajenje kao pretežno stona sorta. Pored nje, za gajenje u manjem obimu mogu se preporučiti i sorte: Asenova rana kao pretežno stona sorta, Sju i Emperor Fransis kao sorte kombinovanih svojstva, kao i Droganova žuta isključivo za preradu.sr
dc.publisherInstitut PKB Agroekonomik, Padinska skela
dc.rightsopenAccess
dc.sourceZbornik naučnih radova Instituta PKB Agroekonomik
dc.subjectsweet cherryen
dc.subjectcultivaren
dc.subjecttime of maturingen
dc.subjectcroppingen
dc.subjectfruit propertiesen
dc.subjecttrešnjasr
dc.subjectsortasr
dc.subjectvreme zrenjasr
dc.subjectrodnostsr
dc.subjectosobine plodasr
dc.titleBiological properties of sweet cherry cultivars with light color fruiten
dc.titleBiološke osobine sorti trešnje svetle boje plodasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage49
dc.citation.issue5
dc.citation.other15(5): 43-49
dc.citation.spage43
dc.citation.volume15
dc.identifier.fulltexthttp://aspace.agrif.bg.ac.rs/bitstream/id/953/2105.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_agrospace_2108
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу